Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová"— Transkript prezentace:

1 ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová
VY_32_INOVACE_Aj-G 6.,7.05 ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová Anotace: Prezentace je určená k vysvětlení užívání osobních, přivlastňovacích a předmětových zájmen v anglickém jazyce. Žáci si procvičují, doplňují dle zadání v prezentaci. Prezentace může sloužit k expozici a k fixaci učiva. Vzdělávací oblast: Anglický jazyk Autor: Mgr. Martina Hulenková Jazyk: Anglický Očekávaný výstup: Písemně, gramaticky správně tvoří a obměňuje jednoduché věty. Rozumí obsahu jednoduchých textů v učebnicích a obsahu autentických materiálů. Druh učebního materiálu: Prezentace Cílová skupina: Žák Stupeň a typ vzdělávání: Druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Školní rok Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen: Šestý ročník základní školy

2 PRONOUNS – subject, possessive and object (ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová)

3 před podstatným jménem
NA ZAČÁTKU VĚTY ZA SLOVESEM PRONOUNS subject possessive object I já my moje me mě, mi you ty your tvoje you tobě, tě he on his jeho him mu, ho she ona her její her ji, jí it ono, to its jeho (neživ.) it jemu (neživ.) we my our naše us nám they oni, ony, their jejich them jim ona před podstatným jménem

4 Copy and try to complete. Check your writing. (Opiš a doplň. Zkontroluj.)
subject possessive object I ….. your ..… him she its we .…. their my me you you he his her her it it our us they them

5 Write sentences with correct pronoun. (Napiš věty se správným zájmenem
1. I / My / Me name´s Susan and I´m They think he / his / him is sad. 3. I love she / her / his. 4. Give I / my / me your phone. 5. They / Their / Them send we / our / us a letter every month.

6 Check your sentences. (Zkontroluj.)
1. My name´s Susan and I´m They think he is sad. 3. I love her . 4. Give me your phone. 5. They send us a letter every month.

7 Translate. (Přelož.) Vždy mu pomáhám. Mám nové knihy a jsou krásné. Tvůj pes je malý a jeho nohy jsou krátké. Můžeš jít s námi?

8 Check your writing. (Zkontroluj.)
Vždy mu pomáhám. I always help him. Mám nové knihy a jsou krásné. I have got new books and they are nice. Tvůj pes je malý a jeho nohy jsou krátké. Your dog is small and its legs are short. Můžeš jít s námi? Can you go with us?


Stáhnout ppt "ZÁJMENA- osobní, přivlastňovací a předmětová"

Podobné prezentace


Reklamy Google