Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice."— Transkript prezentace:

1 8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice

2 Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích" s registračním číslem CZ.1.07./2.2.00/  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

3 8. 1 PODLAHY NA PODKLADECH S MOKRÝMI PROCESY
Ačkoliv tato skupina podlah s mokrým způsobem zpracování vyžaduje technologické přestávky, stále je nejrozšířenější. Kromě anhydritových potěrů a nejrůznějších stěrek stále převládají betonové podkladní vrstvy (tj. cementové potěry a mazaniny), které plní funkci: roznášecí, vyrovnávací (kompenzují nerovnosti vzniklé pokládáním předchozích spodních vrstev). Podkladní betony mohou být prováděny jako potěry (do tloušťky 40 mm) nebo mazaniny (nad 40 mm).

4 8. 2 Suché podklady Suché podlahy odstraňují mokrý proces, který prodlužuje délku výstavby. Mají nízkou hmotnost a lze po jejich položení velmi rychle chodit (po 24 hodinách již mohou být zatěžovány). Pro svoji nízkou hmotnost a rychlou a snadnou montáž jsou vhodné nejen pro novostavby, ale též pro objekty rekonstruované a nástavby. Položení suchých podlahových prvků vyžaduje celoplošný podklad a suchý nosný základ. U podkladů mohou nastat tři typy: – masivní strop (např. klenby, různé železobetonové konstrukce), – nepodsklepený masivní podklad např. základová betonová deska, – strop z dřevěných trámů

5 Suchá podlaha na dřevěném trámovém stropě

6 8. 3 povrchové úpravy podlah
Dřevěné podlahy: Využívají přírodního organického materiálu s výbornými vlastnostmi kromě menší odolnosti proti vlhkosti a s tím i související objemové stálosti. Uplatňují se zejména jako: -vlysy - parkety z bukového nebo dubového dřeva tloušťky obvykle 19 mm a plošné hmotnosti 13,5 kg.m-2, mozaikové parkety tl. 9 mm s plošnou hmotností 6,3 kg.m-2, překližkové parkety tl.12 mm a plošné hmotnosti 7,5 kg.m-2, nejrůznější korkové parkety či desky (drť z korkového dubu se lepí a lisuje s příměsí pojiva), tloušťky nejčastěji 7 mm (plošná hmotnost 2,5 kg.m-2), obvykle opatřené nátěrem proti vlhkosti; jejich předností je malá odnímatelnost tepla, zvýšení kročejového útlumu, ale malá odolnost proti oděru progresivní laminátové podlahy: Podle použitého materiálu lze plovoucí dřevěné podlahoviny dělit na tři základní skupiny: Laminátové plovoucí podlahy (napodobeniny dřevěných materiálů, finančně méně náročné, snadná údržba, ale menší životnost – záruky se dávají cca na 15 let). Korkové plovoucí podlahy (ekologický materiál, měkký a teplý materiál, menší odolnost a náročnější údržba, ale dlouhá životnost – záruky až na 25 let). Dřevěné plovoucí podlahy (u masivu dlouhá životnost, náročnější na údržbu, finančně náročnější) – ty mohou být buď dýhované (kratší životnost – jen okolo 12 let) nebo z masivu (ten je odolnější – záruky se dávají až na 30 let).

7 Rozeznávají se tyto povrchové úpravy dřevěných podlahovin:
hoblování broušení pastování lakování další úpravy dle dohody odběratele s výrobcem

8 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "8. podlahy II. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice."

Podobné prezentace


Reklamy Google