Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podlahy a podlahové konstrukce.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podlahy a podlahové konstrukce."— Transkript prezentace:

1 Podlahy a podlahové konstrukce.
Vrchní konstrukce uložené na stropech, upravené ploše podkladu nebo na upraveném povrchu terénu. Tvoří ji nášlapná vrstva, vyrovnávací a izolační vrstva. Skládané dřevěné podlahy jsou prkenné, fošnové, vlysové, parketové, mozaikové, z aglomerovaného dřeva, z panelů vyrobených z dřevité hmoty. Prkenné a fošnové jsou z měkkého dřeva, ostatní většinou z tvrdého. Rozdělení tesařských podlahových konstrukcí: Nehoblované – nehoblovaná tesařská podlahy, - podkladová podlaha (pod vlýsky a parkety). Hoblované - hoblovaná tesařská podlaha, - obyčejná tesařská palubová podlaha, - převazovaná tesařská palubová podlaha, - prkénková podlaha. Podlahy z dřevěných špalíků (dlažby).

2 Nášlapná vrstva Násyp Záklop Nosné trámy Podhled

3 Technické požadavky na podlahy.
Kvalitní tříděný materiál s malou hmotností a dobrou tepelnou akumulací, který se snadno čistí a udržuje. Nepoddajný podklad a správné položení prken, těsný, rovný a vodorovný líc. ( Oblíbeny pro svůj vzhled a tepelně izolační vlastnosti.) Konstrukční vrstvy dřevěných podlah. Izolační vrstvy – proti vlhkosti, zvuku, tepelným ztrátám a požáru. Vyrovnávací vrstvy – tvořeny různým materiálem, lehčený beton, násypy, podkladový beton, (škvára).

4 Polštáře jsou dvoustranně nebo více stranně řezaná dřeva, min. tl
Polštáře jsou dvoustranně nebo více stranně řezaná dřeva, min.tl.50mm a min. šířka opracované ložné plochy 80mm, kladou se naplocho, rozepřeny klíny do stěn přes zvukově izolující podložku, kolmo na nosné prvky stropní konstrukce, osová vzdálenost max. 800mm pro podlahy tl.22mm a max.1000mm pro ostatní podlahy.

5 Polštář u stěny Podlaha u stěny

6 Nehoblované tesařské podlahy.
Pro skladiště, půdy a jiné objekty. Zhotovena z hrubých omítaných prken tl.min.24mm a šířky mm. Kladou se na polštáře nebo nosné prvky (stropnice a nosníky), spojují se na sraz (někdy polodrážku nebo pero a drážku), přibíjejí se 2 hřebíky, min délky 3násobek tloušťky přibíjených prken s minimální vzdáleností od omítky stěn 10mm. Podkladové podlahy. Podklad pod vlysové a parketové podlahy. Z nehoblovaných prken mm širokých, min.18mm tlustých se spárami max.10mm, přibíjených jedním hřebíkem do polštáře.

7 Podkladová podlaha


Stáhnout ppt "Podlahy a podlahové konstrukce."

Podobné prezentace


Reklamy Google