Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CRR ČR – základní informace. www.crr.cz 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CRR ČR – základní informace. www.crr.cz 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva."— Transkript prezentace:

1 CRR ČR – základní informace

2 www.crr.cz 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva pro místní rozvoj od roku 1997 aktivně podporuje regionální politiku vlády ČR hostitelskou organizací pracoviště Enterprise Europe Network (dříve Euro Info Centrum) provozovatelem Regionálních informačních systémů (RIS) a Integrovaných Informačních regionálních systémů (IRIS)

3 www.crr.cz 3 CRR ČR – základní informace V programovém období 2007 - 2013 je CRR ČR: Zprostředkujícím subjektem pro Integrovaný operační program (IOP), pro OP Technická pomoc (OPTP) Kontrolorem dle čl. 16 Nařízení 1080/2006 pro: Operační programy Cíle 3 realizované na území ČR (OP přeshraniční spolupráce, Nadnárodní spolupráce, Meziregionální spolupráce, ESPON 2013, URBACT II)

4 www.crr.cz 4 CRR ČR – základní informace CRR ČR je Ministerstvem pro místní rozvoj pověřeno výkonem funkcí v rámci implementace Operačních programů Nadnárodní spolupráce, Meziregionální spolupráce, Urbact II a programu ESPON 2013 (Rozhodnutí č.230/2007 ministra pro místní rozvoj)

5 www.crr.cz 5 CRR ČR – základní informace kontrolní systém v ČR: centralizovaný, tzn. že kontrolu prvního stupně vykonává jedna pověřená organizace v ČR pro OP Cíl 3 – CRR ČR oprávněná k certifikování způsobilých výdajů v rámci programů Cíle 3 CRR ČR má 7 regionálních poboček (Chomutov, Písek, Brno, Olomouc, Ostrava, Hradec Králové, Praha) a hlavní kancelář v Praze kompletní kontakty na příslušné kontrolory naleznete na www.crr.cz nebo v Pokynech pro české partnerywww.crr.cz

6 6 Pobočky CRR ČR

7 www.crr.cz 7 CRR ČR – základní informace Dokumenty pro partnery ke kontrole výdajů: CRR ČR vydává tzv. „Pokyny pro české partnery“ (Společné pro OP Nadnárodní, Meziregionální spolupráci, Espon 2013 a Urbact II) Dokument je k dispozici vyvěšený na www.crr.czwww.crr.cz Obsahují základní informace pro partnery popisující požadavky pro kontrolu, které vychází z programové dokumentace, kontrolních postupů stanovené ŘO/JTS, vnitřního kontrolního systému CRR ČR (odsouhlasené MMR ČR a ŘO) V příloze Pokynů pro české partnery jsou vzory zpráv o průběhu projektu, vzory finančních zpráv, náležitosti dokladování, postupy pro zadávání veřejných zakázek mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, kontakty na kontrolory

8 www.crr.cz 8 CRR ČR – základní informace Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "CRR ČR – základní informace. www.crr.cz 2 CRR ČR – základní informace Centrum pro regionální rozvoj ČR je: státní příspěvkovou organizací Ministerstva."

Podobné prezentace


Reklamy Google