Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Plagiát a plagiátorství. Plagiát napodobenina uměleckého, literárního nebo vědeckého díla, u níž je jako původce díla (autor) – uveden napodobitel, tzv.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Plagiát a plagiátorství. Plagiát napodobenina uměleckého, literárního nebo vědeckého díla, u níž je jako původce díla (autor) – uveden napodobitel, tzv."— Transkript prezentace:

1 Plagiát a plagiátorství

2 Plagiát napodobenina uměleckého, literárního nebo vědeckého díla, u níž je jako původce díla (autor) – uveden napodobitel, tzv. plagiátor. napodobenina uměleckého, literárního nebo vědeckého díla, u níž je jako původce díla (autor) – uveden napodobitel, tzv. plagiátor. Za plagiarismus se (nejen) na akademické půdě také považuje najmutí jiné osoby k napsání práce nebo její zakoupení (vypůjčení, krádež apod.) Za plagiarismus se (nejen) na akademické půdě také považuje najmutí jiné osoby k napsání práce nebo její zakoupení (vypůjčení, krádež apod.)

3 V odborné práci jsou tři druhy informací všeobecně známé poznatky všeobecně známé poznatky k čemu autor dospěl sám (vlastní názory, postoje, hodnocení, výsledky měření atd) k čemu autor dospěl sám (vlastní názory, postoje, hodnocení, výsledky měření atd) co se autor dozvěděl od ostatních. co se autor dozvěděl od ostatních.

4 Co a jak citovat Přímá citace (nutno označit graficky – uvozovky) Přímá citace (nutno označit graficky – uvozovky) Parafráze Parafráze Kombinace citace a parafráze (vzájemně odlišit) Kombinace citace a parafráze (vzájemně odlišit)

5 Příklad kombinace Jedním z charakteristických rysů společenského vývoje posledního tisíciletí bylo postupné prosazování stále většího počtu forem kapitalistické ekonomiky s tím, že počátky tohoto procesu sahají až do antiky. Takto položené základní strukturální instituce společnosti ovlivňovaly společenský vývoj i během středověku. „Charakteristické instituce kapitalismu – svobodné vlastnictví, námezdní práce, tržně koordinovaný nákup a prodej, úvěrový systém a právní systém chránící nedotknutelnost soukromého vlastnictví a kontraktů – se vyvíjely v různých zemích odlišnou rychlostí“ [Kornai, J., 2006:437]. Jedním z charakteristických rysů společenského vývoje posledního tisíciletí bylo postupné prosazování stále většího počtu forem kapitalistické ekonomiky s tím, že počátky tohoto procesu sahají až do antiky. Takto položené základní strukturální instituce společnosti ovlivňovaly společenský vývoj i během středověku. „Charakteristické instituce kapitalismu – svobodné vlastnictví, námezdní práce, tržně koordinovaný nákup a prodej, úvěrový systém a právní systém chránící nedotknutelnost soukromého vlastnictví a kontraktů – se vyvíjely v různých zemích odlišnou rychlostí“ [Kornai, J., 2006:437].


Stáhnout ppt "Plagiát a plagiátorství. Plagiát napodobenina uměleckého, literárního nebo vědeckého díla, u níž je jako původce díla (autor) – uveden napodobitel, tzv."

Podobné prezentace


Reklamy Google