Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OPAKOVÁNÍ.  Přečti si pozorně následující texty a rozhodni, o jaký druh básnického pojmenování se jedná.  Odpověz kliknutím na bublinu obsahující zvolenou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OPAKOVÁNÍ.  Přečti si pozorně následující texty a rozhodni, o jaký druh básnického pojmenování se jedná.  Odpověz kliknutím na bublinu obsahující zvolenou."— Transkript prezentace:

1 OPAKOVÁNÍ

2  Přečti si pozorně následující texty a rozhodni, o jaký druh básnického pojmenování se jedná.  Odpověz kliknutím na bublinu obsahující zvolenou odpověď.

3 HYPERBOLA PERIFRÁZE IRONIE

4  HYPERBOLA

5 METAFORA PERSONIFIKACE SYNEKDOCHA

6  SYNEKDOCHA

7 PERSONIFIKACE HYPERBOLA SYNEKDOCHA

8 PERSONIFIKACE

9 IRONIE HYPERBOLA EUFEMISMUS

10  EUFEMISMUS

11 METONYMIE METAFORA IRONIE

12 METONYMIE

13 METAFORA PERSONIFIKACE METONYMIE

14 METAFORA

15 HYPERBOLA EUFEMISMUS OXYMÓRON

16

17 PERIFRÁZE PERSONIFIKACE EUFEMISMUS

18 PERIFRÁZE

19  Pokud jsi všechny tropy určil/určila správně, blahopřeji!  V případě, že ses dopustil/dopustila více než dvou omylů, doporučuji znovu si téma projít, příště budeš jistě úspěšnější.  PhDr. Eliška Vacková

20  Literatura:  Prokop, V. Teorie literatury. Sokolov. O.K. – Soft 2008  Hrabák, J. Poetika. Praha. Československý spisovatel 1977  Vlašín, Š. a kol. Slovník literární teorie. Praha. Československý spisovatel 1984  Martinková, V. Teorie literatury 1 – 4. Praha. Fraus 2012  http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php [cit. 2013-10-15] http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php  Vlastní archiv


Stáhnout ppt "OPAKOVÁNÍ.  Přečti si pozorně následující texty a rozhodni, o jaký druh básnického pojmenování se jedná.  Odpověz kliknutím na bublinu obsahující zvolenou."

Podobné prezentace


Reklamy Google