Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT 2 – ANOTACE Materiál slouží k realizaci písně ve 2/4 taktu, obsahuje úkoly k opakování pojmů z hudební výchovy.Součástí je správné řešení úkolů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT 2 – ANOTACE Materiál slouží k realizaci písně ve 2/4 taktu, obsahuje úkoly k opakování pojmů z hudební výchovy.Součástí je správné řešení úkolů."— Transkript prezentace:

1

2 ICT 2 – ANOTACE Materiál slouží k realizaci písně ve 2/4 taktu, obsahuje úkoly k opakování pojmů z hudební výchovy.Součástí je správné řešení úkolů. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: zpívá na základě svých dispozic intonačně čistě a rytmicky přesně v jednohlase Klíčová slova: píseň, takt, nota půlová Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: kombinace výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: Základní vzdělávání – 1.stupeň, první období Typická věková skupina: 7 – 9 let Celková velikost: 1611 kB, soubor ppt

3 Běží liška k Táboru

4 Běží liška k Táboru 2. 1. Běží liška k Táboru, Běž zajíčku, běž za ní,
nese pytel zázvoru. Ježek za ní pospíchá, že jí pytel rozpíchá. 2. Běž zajíčku, běž za ní, pober jí to koření. liška se mu schovala, ještě se mu vysmála.

5 ● Vytleskej rytmus písničky
● Spočítej, kolik má písnička taktů 8 taktů ● Kolik je v písničce not půlových? Označ je:

6 Označ zvířata, o kterých se zpívá
v písničce:

7 Vybarvíš omalovánku ?

8 ● Na tuto můžeme zpívat ještě jednu písničku, víš jakou? Zazpívej ji:
Když jsem husy pásala Když jsem husy pásala, zimou jsem se třásala. Teď už husy nepasu, zimou už se netřasu.

9 Zdroje: Notový záznam:M.M.. Dětské stránky [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Omalovánka: ADÉLA. Dětský blog [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Pes: OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Obrázky: klipart Microsoft PowerPoint


Stáhnout ppt "ICT 2 – ANOTACE Materiál slouží k realizaci písně ve 2/4 taktu, obsahuje úkoly k opakování pojmů z hudební výchovy.Součástí je správné řešení úkolů."

Podobné prezentace


Reklamy Google