Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli."— Transkript prezentace:

1

2 ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický okruh: Číslo a proměnná Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: žák pracuje se zlomky Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: zlomek, čitatel, jmenovatel Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň – druhé období Typická věková skupina let Celková velikost – 92 kB – soubor ppt

3 Zlomky 5.ročník

4 Pomůcky: čtvrtka A4, nůžky, pastelky,
Úkol – Přelož bílý papír na polovinu a poté na další polovinu. Rozlož a vybarvi podle předlohy.

5 Pozoruj a zapiš Kolik polovin je vybarveno?
Kolik čtvrtin je vybarveno červeně? Kolik čtvrtin je nevybarveno? Kolik vidíš čtvrtin celkem?

6 Pomůcky: 4 papíry A4, pastelky Překládej a vybarvuj podle předlohy

7 Použité obrázky Obrázek zlomky kruh … Obzázek zlomky obdélník …


Stáhnout ppt "ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli."

Podobné prezentace


Reklamy Google