Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT Zvuk - tón Anotace: Materiál slouží k seznámení s hudebními pojmy. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT Zvuk - tón Anotace: Materiál slouží k seznámení s hudebními pojmy. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně."— Transkript prezentace:

1

2 ICT Zvuk - tón Anotace: Materiál slouží k seznámení s hudebními pojmy. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: Rozlišuje jednotlivé kvality tónů Specifické vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: zvuk, tón Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: kombinace výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň, první období Typická věková skupina: let Celková velikost: 612 kB, soubor ppt

3 ZVUK - TÓN

4 ZVUK je vše co slyšíme věci, zvířata, lidé vydávají zvuky

5 TÓN zvuk, který můžeme zahrát nebo zazpívat

6 TÓN - má 4 vlastnosti: VÝŠKU SÍLU DÉLKU BARVU
Grafická značka pro tón je NOTA

7 OZNAČ KROUŽKEM VŠE, CO VYDÁVÁ
ZVUK:

8 OZNAČ KROUŽKEM VŠE, CO VYDÁVÁ
TÓN:

9 Ostatní obrázky: klipart Microsoft PowerPoint
ZDROJE: Notová osnova - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Saxofon - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Zpěvák - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Kytara - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Žába - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Lev - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Myš - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Had - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Noty - OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Ostatní obrázky: klipart Microsoft PowerPoint


Stáhnout ppt "ICT Zvuk - tón Anotace: Materiál slouží k seznámení s hudebními pojmy. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně."

Podobné prezentace


Reklamy Google