Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na."— Transkript prezentace:

1

2 ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: rozpozná některé z užitých výrazových prostředků Specifické vzdělávací potřeby: žádné Klíčová slova: posuvky, křížek, bé, odrážka Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: kombinace výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň, druhé období Typická věková skupina: let Celková velikost: 227 kB, soubor ppt

3 POSUVKY

4 POSUVKY hudební značky posouvají tóny o půltón výš nebo o půltón níž

5 KŘÍŽEK - ZVYŠUJE TÓNY Tón přibírá koncovku – is
( c – cis, d – dis, a – ais…)

6 BÉČKO - SNIŽUJE TÓNY Tón přibírá koncovku - es
(c – ces, d – des, h – hes …)

7 - zvýšené tóny - snížené tóny

8 ODRÁŽKA -RUŠÍ PŘEDCHOZÍ POSUVKY

9 ● Přiřaď k posuvkám správný název:
BÉČKO KŘÍŽEK ODRÁŽKA

10 ● Spoj posuvku s jejím názvem a významem:
RUŠÍ POSUVKY SNIŽUJE TÓN ZVYŠUJE TÓN BÉČKO KŘÍŽEK ODRÁŽKA

11 Zdroj: Obrázky:klipart Microsoft PowerPoint Posuvky: OCAL. Clker.com [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: WWW: WWW: Text: autorka prezentace


Stáhnout ppt "ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na."

Podobné prezentace


Reklamy Google