Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Čtverec a obdélník

2 Čtverec – je geometrický tvar, který se skládá ze čtyř stejných stran a čtyř vrcholů. Všechny čtyři strany jsou stejně dlouhé.

3 Úkol pro vás: 1.Narýsuj do sešitu čtverec AGJK, jehož strana a = 6 cm. Úhlopříčku AJ vyznač modře, úhlopříčku KG vyznač zeleně. Změř jejich délky. 2. Narýsuj čtverec KLMN, jehož strana a = 1O cm. Označ správně vrcholy a strany.

4 Obdélník - je geometrický tvar, který se skládá ze dvou protilehlých dlouhých a krátkých stran.

5 Úkol pro vás: 1.Narýsuj obdélník BCDE, strana a= 8,5 cm, strana b = 4 cm. Označ vrcholy. 2.Narýsuj libovolný obdélník, označ jeho vrcholy a označ jednu její uhlopříčku barevnou tužkou – podle pravítka.


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google