Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0528 NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_66 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0528 NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_66 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ."— Transkript prezentace:

1 ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0528 NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_66 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ TEMATICKÝ OKRUH:Podniková ekonomika a fin. gramotnost TÉMA:Zájmy zaměstnanců a zaměstnavatelů AUTOR:Ing. Kateřina Vandegrift VYTVOŘENO DNE:14. 9. 2012 ANOTACE: Výukový materiál je určen pro studenty 3. ročníku SŠ. Prezentace je určena k výuce, procvičení, opakování, pochopení a upevnění vědomostí na téma: Zájmy zaměstnanců a zaměstnavatelů.

2 Zájmy zaměstnanců a zaměstnavatelů

3 Zaměstnancem je pouze FO   Způsobilost FO být zaměstnancem vzniká dosažením 15ti let.   V průběhu prac. poměru má obecnou odpovědnost vůči zaměstnavateli za jím způsobené škody.   Dohodu o hmotné odpovědnosti může uzavřít až v 18ti letech.

4 Zájmy zaměstnanců :   Co nejvyšší mzda   Bonusy (dovolená, služební auto, stravenky…)   Prémie (13. plat, % z prodeje…)   Prac. doba   Atmosféra na pracovišti   Vybavení pracoviště   Vzdálenost

5 Zaměstnavatelem je FO i PO   Způsobilost být zaměstnavatelem vzniká a) u FO dosažením 18ti let b) u PO dnem vzniku PO Zájmy zaměstnavatele :   Kvalitní, zodpovědní a spolehlivý zaměstnanci   Dosažení max. výkonů

6   Vztahy mezi zaměstnanci a zaměstnavateli jsou upraveny řadou zákonů tvořících tzv. PRACOVNÍ PRÁVO   Zákoník práce   Zákon o mzdě   Zákon o zaměstnanosti   Zákon o nemocenském a sociálním zabezpečení   Zákon o kolektivním vyjednávání…

7 Úkoly: 1. Kdo může být zaměstnancem? 2. Jaké jsou zájmy zaměstnanců? (min. 7) 3. Kdo může být zaměstnavatelem? 4. Vyjmenujte min. 3 zájmy zaměstnavatele.

8 Správné odpovědi: 1. FO od 15ti let 2. max. mzda, extra dovolená, služební auto, stravenky, 13. plat, provize z prodeje, pracovní doba, atmosféra na 13. plat, provize z prodeje, pracovní doba, atmosféra na pracovišti, vybavení pracoviště, vzdálenost do práce… pracovišti, vybavení pracoviště, vzdálenost do práce… 3. Zaměstnavatelem může být FO od 18ti let nebo PO ode dne vzniku PO dne vzniku PO 4. Zájmy zaměstnavatele: kvalitní, zodpovědní a spolehlivý zaměstnanci, kteří budou dosahovat maximálních výkonů zaměstnanci, kteří budou dosahovat maximálních výkonů


Stáhnout ppt "ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/34.0528 NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_POD_66 ROČNÍK: 3. VZDĚLÁVACÍ OBOR:PODNIKÁNÍ V HOTELNICTVÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google