Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

APLIKAČNÍ FIRMA - ČR Firma - Zeman Oldřichovská 185 Mníšek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "APLIKAČNÍ FIRMA - ČR Firma - Zeman Oldřichovská 185 Mníšek"— Transkript prezentace:

1 APLIKAČNÍ FIRMA - ČR Firma - Zeman Oldřichovská 185 Mníšek
Kontakt: tel

2 Impregnace minerálních povrchů
Zabraňuje tvoření řas a plísní Minerál - impregnace na beton, kámen omítku Aplikace je ideální pro porézní minerální materiály. Přírodní a umělý kámen (vápenec, pískovec, žula, beton), vápeno-cementové omítky, cihly, sádrokarton, neglazovaná dlažba a obklady,Akrylátové a Silikatové omitky.. Použitím se užitné vlastnosti materiálu nemění. Získává však další neobyčejné vlasnosti, které u něj standardně nepozorujeme. Například vápenocementová omítka se stane dlouhodobě hydrofobní, ale zůstane prodyšná, nezvětráva, nemění barevný odstín, výrazně odolává ultrafialovému záření. Díky těmto vlastnostem se uplatňuje hlavně ve stavebnictví, údržbě budov, rodinných domů, při sanaci a restaurování historických objektů, i na konzervaci volně vystavených, kamenných uměleckých děl - sochy, fontány.

3 Aplikace Aplikování se stává v nanesení nanočástic na povrch minerálního porézního materiálu. Za pomoci rozpouštědla nanočástice vyplní prostor mezi molekulami. Přibližně po 24 hodinách se vytvoří pevné vazby s materiálem - až na atomární úrovni. Po tomto reakčním čase je už chemicky neutrální a pro životní prostředí absolutně nezávadný. Výsledkem je dokonalá impregnace, která brání průniku vody, uchycení nečistot a jejich usazení ve struktuře materiálu. Současně zůstanou zachovány paropropustné vlastnosti materiálu. Výsledná ochranná vrstva je hydrofobní a mrazuvzdorná. Dlouhodobou účinnost impregnace zásadně neovlivňuje ani časté střídání teplot a působení agresivních emisí v ovzduší. Výzkum Základní výzkum v oblasti aplikace nanočástic proběhl v USA. Zátěžové testy prokázaly odolnost nanočasticových impregnátoru. Testovaná životnost impregnace přesáhla 30 let. Ochranná impregnační vrstva z nanočástic se znehodnotí výhradně mechanickým opotřebením - otěrem, nebo pomalým zvětráváním povrchové vrstvy ošetřeného materiálu. Avšak nanoimpregnace oddálí zvětrávání původního materiálu o desítky let. ♦ životnost pro vodorovné povrchy cca 4 roky, pro svislé 10 a více let.

4 Ochrana proti sprejerům
Antigraffiti - ochrana budov proti sprejerům Je složité ubránit budovy před sprejery. Existuje však možnost jednoduchého odstranění graffity. Aplikováním na stěnu (omítku, keramický obklad) se vytvoří ochranná vrstva, která zabraňuje barvě, aby vnikla do struktury podkladu. Důsledky řádění sprejerů eliminujete jednoduše. Nežádoucí barvu smyjete obyčejnou vodou! Za finančně nízkou vstupní investici získáte dlouhodobou ochranu svého majetku. Aplikováním na stěnu budovy se vytvoří ochranná vrstva, která zabraňuje barvě aby splynula s podkladem. V případě, že sprejer poškodí barvou takto ošetřený povrch, stačí ho omýt horkou vodou pod tlakem, případně jenom přetřít vlhkou houbou. Nežádoucí barva nedrží na zdi, snadno se umyje. Při velmi členitém povrchu stěny (cihla, břízolit, točená omítka) lze na odstranění barvy použít horkou vodu pod vyšším tlakem, kolem 90 barů. Úspora je jednoznačná. Není potřeba stěnu obrušovat, přemalovat, náročně čistit chemickými přípravky.

5 ANTIGRAFFITI MINERÁLNÍ POVRCHY, Přírodní a umělý kámen (vápenec, pískovec, beton), omítky, cihly Ošetřený povrch získává vyšší životnost a podstatně se snižují náklady na odstranění nechtěně nastříkané barvy. Vlastnosti ošetřeného povrchu: ♦ možnost odstranit nastříkanou barvu ♦ odpudivý efekt vůči padající a stříkající vodě ♦ snížení přilnavosti nečistot ♦ téměř nezměněná paropropustnost a propustnost pro plyny ♦ minimální změna vzhledu (může dojít ke zvýraznění barvy). Aplikace: Před ošetřením povrch důkladně očistěte. Přípravek protřepejte po dobu 10 sekund. Ošetřovaný povrch musí být čistý, suchý a odmaštěný. Na ošetřovaný povrch naneste stříkáním nízkotlakou pistolí (tlak 1-5 barů), jemným štětcem nebo válečkem rovnoměrnou vrstvu. Ošetření provádějte při teplotě ° C. Pokud je to možné, neprovádějte aplikaci na přímém slunci. Schnutí trvá v závislosti na teplotě a relativní vlhkosti vzduchu cca 3 až 5 hod. Životnost ošetření je cca 12 měsíců v závislosti na zatíženosti ošetřeného povrchu, především mechanickém. Odstranění barvy: Mezivrstva vytvořená přípravkem zabrání kontaktu barvy s povrchem. Barvu je možné snadno odstranit spolu s ochrannou vrstvou ANTIGRAFFITI tlakovou pistolí s teplou vodou (teplota °C, tlak barů). Po odstranění barvy je třeba nechat povrch vyschnout a tento opětovně ošetřit přípravkem

6 Impregnace dřeva Vlastnosti ošetřeného povrchu / oblast použití Silný odpudivý efekt vůči padající a stříkající vodě Zamezuje hnilobě dřeva, mechům a plísním Nezměněná paropropustnost a propustnost pro plyny Odolnost vůči UV záření Nanášení / aplikace Probíhá jednoduchým nátěrem nebo nástřikem na suchý, čisty a odmaštěný povrch dřeva podle návodu k použití a při dodržení aplikačních a bezpečnostních podmínek, které doporučuje výrobce na obalu výrobku. Při aplikaci důsledně dodržujte návod k použití výrobku , jakož i návody k použití podkladových nátěrů. Spotřeba 8-13 m2 z 1000 ml v závislosti na savosti podkladu. Doba schnutí a zrání Schnutí trvá cca 60 min. Do 10 minut od aplikace lze přebytečný přípravek odstranit pomocí suchého čistého hadru, po 6hod. je možné se ošetřeného povrchu dotýkat případně po něm chodit, po 24hod. je reakce ukončena a ošetřený materiál lze běžně používat.

7 Impregnace skla & keramiky
Vlastnosti ošetřeného povrchu / oblast použití Silný odpudivý efekt vůči vodě a olejům Výrazné snížení přilnavosti nečistot a vodního kamene Účinná samočisticí schopnost od nečistot při každém dešti Naprostá zdravotní nezávadnost (ošetřený povrch může přijít do styku s potravinami) Lidským okem neviditelná vrstva zušlechtí povrch skla a výrazně zlepší jeho vlastnosti, je odolná vůči UV záření a oděru Odolnost vůči změnám teploty (odolá trvalé teplotě až do 230°C),vysoká chemická odolnost (až do pH = 14) Životnost cca 8 let a. Nanášení / aplikace Prostředek před použitím je nutné protřepat cca 5 sekund. Povrch musí být před aplikací čistý, suchý a odmaštěný. Po běžném umytí povrchu saponátem a opláchnutí vodou je nejvhodnější použít k odmaštění. Přípravek nastříkejte na sklo při teplotě v rozmezí 5-30°C a bavlněnou nebo papírovou utěrkou jemně vyleštěte. Aplikujte po malých plochách. Průmyslově je možné přípravek nanášet stříkáním. Přesný technologický postup pro průmyslovou aplikaci dodává výrobce na požádání. Během aplikace nesmí přijít přípravek do kontaktu s vodou nebo vlhkostí. Účinné látky přípravku se na ošetřený povrch chemicky vážou - reakce je zcela ukončena za 24 hodin. Během této doby doporučujeme nevystavovat ošetřený povrch působení mechanických nebo chemických faktorů.

8


Stáhnout ppt "APLIKAČNÍ FIRMA - ČR Firma - Zeman Oldřichovská 185 Mníšek"

Podobné prezentace


Reklamy Google