Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zvýšení výkonu FV elektrárny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zvýšení výkonu FV elektrárny"— Transkript prezentace:

1 Zvýšení výkonu FV elektrárny
Zvýšení výkonu FV elektrárny Nanopřípravky a jejich využití v energetice. Energetická konference a Fotovoltaické Fórum 2012 Nesuchyně, listopadu 2012  

2 Nanotechnologie Nanotechnologie je považována za jednu z klíčových technologií 21. století, která již nyní významně mění ekonomiku ve všech průmyslových odvětvích. Je jedním z výchozích bodů pro revoluční inovace v různých oblastech průmyslu a běžného života. Aplikace, přípravky a celé výrobky, které ještě před lety byly pouze teoretickým snem, se nyní stávají skutečností. Nanotechnologie zasahuje do širokého spektra oborů, např. oblast textilních a karbonových vláken, metalurgie, elektronika, zdravotnictví, chemie atd.

3 BestClean PRO FV 901 specificky vyvinutý jako BEZPEČNÝ 100% BIOODBOURATELNÝ ODMAŠŤOVAČ, nahrazuje hořlavá, nebezpečná, dráždivá, toxická a karcinogenní ředidla a odmašťovače. Odstraňuje a odmašťuje biologické nečistoty vosky a těžce odstranitelné nečistoty. BestClean pro FV 901 je bezezbytkový odmašťovač s vysokou odmašťovací silou, s optimálním odpařováním (2-4min.) a výrazným zlepšením optických vlastností. BestCleaner pro FV 901 je BIOLOGICKY ODBOURATELNÝ VE ZKRÁCENÉ DOBĚ.

4 BestClean PRO FV 901 Princip spočívá v nanesení nano částic na povrch materiálu, kde se po aplikaci rovnoměrně rozmístí a zcela pokryjí jeho povrch. Výsledkem je dokonalá impregnace, která znemožňuje pevné uchycení nečistot. Samotné nano prvky nedrží na povrchu pomocí pojiva, nýbrž za pomocí chemických vazeb a magnetických sil založených např. na Braunově či Van der Waalsově principu. Díky tomu je výsledná ochrana zcela odolná proti působení mrazu a vlhkosti, stabilitu zásadně neovlivní ani časté střídání teplot nebo působení chemických látek.

5 901 Pro FV je jednokrokový Mytí a nanesení nano vrstvy v jednom kroku
Nanést – rozmýt a rozleštit, nebo setřít stěrkou Nechat zaschnout Způsoby měření a vyhodnocení: Test byl prováděn po dobu 1. roku. Panely rozděleny na dvě stejné části. Poměřoval se výkon 1. rok neošetřených panelů s ošeřenými panely. K měření bylo použito kalibrovaných, profesionálních přístrojů, kdy byl brán v úvahu rozdíl výkonu jednotlivých částí v minulých letech. K testu byla vybrána část s horším výkonem. Po ročním měření bylo konstatováno, že výkon ošetřených panelů vzrostl ročně o 1,9%. Test byl proveden ve velmi málo spadem zatížené krajině a největšího rozdílu bylo dosaženo v měsících I. IV. V. XII.

6 Doporučená frekvence údržby
podle dlouhodobých testů je z hlediska možných úspor a z hlediska výhodnosti investovaných prostředků doporučená frekvence údržby 1x za 12. měsíců.

7 Zvýšení výkonu FV Uvedenou péčí se prokazatelně zvýší účinnost FV a solárních panelů o 1 – 4% výkonu. Zahraniční zdroje uvádějí až 8%. Je nutno připomenou, že zvýšenou péči je nutné provádět zejména v průmyslových oblastech a kolem frekventovaných dopravních tepen. Další problém nastává v období kvetení trav a stromů, kdy dochází k masivnímu rozvoji pylů a pryskyřic.

8 Porovnání

9 Certifikace

10 Kontakt a poptávka Při poptávce je třeba uvádět výměru FV Lokalitu
Datum uvedení do provozu Bestclean.:

11 901 ProFV Vaše panely – naše starost David Ryba tel.: +420 724 980 427


Stáhnout ppt "Zvýšení výkonu FV elektrárny"

Podobné prezentace


Reklamy Google