Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM"— Transkript prezentace:

1 JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM
FRANTIŠEK TYPOVSKÝ JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM

2 Izolace obvodových stěn domu
- vhodné pro staré domy z plných cihel - většinou se používá polystyren Typy : a) Vnitřní zateplení b) Vnější zateplení

3 VNITŘNÍ ZATEPLENÍ - zateplení z vnitřní strany stěny
- méně preferovaný způsob - vhodný například pro izolování jedné konkrétní místnosti

4 VNĚJŠÍ ZATEPLENÍ - zateplení z vnější strany stěny
- často se používá polystyeren + snížená možnost vlhnutí zdiva + akumulace materiálu - cena 2 typy : kontaktní ( to běžnější – nalepení na fasádu ) a dvouplášťové ( přes vzduchovou mezeru )

5 Materiály pro kontaktní zateplení
- napěněný polystyrén - lisuje se do desek o velikosti 1000x500 mm - tloušťka je mm - vrstva lepidla musí být silná 3-5 mm

6 Vnější izolace sklepa nebo základové desky
Pro vnější izolaci sklepa nebo základové desky jsou nejčastěji používány desky z extrudovaného polystyrenu, který je zcela nenasákavý a lze ho použít i v místech, kde je vlhko.

7 Izolace stropu sklepa U podsklepeného domu, kde je sklep nevytápěný, se zpravidla izoluje strop sklepa. K tomuto účelu lze použít pěnový polystyren ve formě desek, které se nalepí na strop podobně, jako se lepí na fasádu domu. Izolace musí být chráněna před světlem ( desky se sádrokartonem ).

8 Izolace stropu Mnoho způsobů zateplení pro různé typy střech
Př: minerální nebo skleněnou vata, zafoukáním izolace z celulózových vláken, parotěsné zábrany, desky z polystyrenu nebo polyuretanu ……  

9 PASIVNÍ DŮM  je stavba, která splňuje dobrovolná, ale přísná kritéria energetických úspor při provozu domu. -velmi malé tepelné ztráty - žádné plísně, ideální teploty

10

11 TEPELNÉ MOSTY  Tepelné mosty jsou taková místa konstrukce, kterými je umožněn zvýšený únik tepelné energie z interiéru do okolního prostředí. Tím dochází jednak k tepelným ztrátám, ale také často k poklesu vnitřní povrchové teploty pod hodnotu teploty rosného bodu a následné kondenzaci vodních par. Dodatečné odstraňování tepelných mostů či jejich následků nebývá snadné ani levné. 

12 NÍZKOENERGETICKÝ DŮM  je běžná stavba, která má spotřebu energie na vytápění v rozmezí kWh/m² za rok. Dosahuje se toho kvalitním návrhem a provedením stavebních postupů především bez tepelných mostů. Cirkulace vzduchu může být i řízená a využívat případně rekuperaci tepla.

13

14 REKUPERACE TEPLA -zpětné získávání tepla
Zpětné získávávání tepla z odpadního vzduchu v současné době nachází velké uplatnění v rodinných domech a bytech. Rekuperace řeší dilema mezi přívodem čerstvého vzduchu a ztrátou tepla, které se ztrácí při větrání. Rekuperační zařízení využívá tepla vzduchu odsávaného z interiéru k předehřevu chladného vzduchu z venkovního prostředí v zimním období. V létě - naopak – chladnější odsávaný vzduch zajišťuje předchlazení horkého, venkovního. Samotné předání tepla (chladu) je zajišťován přes protiproudý výměník.

15

16 ZDROJE W3. google.com W3. pasivnidomy.cz W3. wikipedia.cz
W3 . nazeleno.cz Díky za pozornost! 


Stáhnout ppt "JAK NEJLÉPE IZOLOVAT DŮM"

Podobné prezentace


Reklamy Google