Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Systém řízení moderního podniku Management system of modern company

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Systém řízení moderního podniku Management system of modern company"— Transkript prezentace:

1 Systém řízení moderního podniku Management system of modern company
Doc. Ing. Josef F. Palán, CSc. Česká zemědělská univerzita v Praze

2 Systém řízení moderního podniku Cíle:
Návrh modelu systému řízení Respektování poslání multifunkčního zemědělství, otevřená modulární architektura, podpora dobrých podnikatelských praktik.

3 Systém řízení moderního podniku Metodika:
Metodologie akčního výzkumu Metoda systémové syntézy Ekonomická analýza, kvalitativně pojatý výzkum klíčových faktorů transformačního modelu podniku, návrh souboru pracovních hypotéz, systémový koncept modelu systému řízení .

4 Systém řízení moderního podniku Výsledky:
Návrh modelu integrovaného systému řízení

5 Systém řízení moderního podniku Výsledky:
Strategický systém operační excellence Manažerský systém vytvořený na bázi Balanced Scorecard, doplněný systémem sebehodnocení vytvořeným na bázi Evropského modelu pro jakost.

6 Systém řízení moderního podniku Výsledky:
Systém interního controllingu Politiky a procedury: etický kodex, účetní a operativní směrnice, standardy interní kontroly. Zajištění správné implementace a pravidelné kontroly: operativní management, finanční management a self-audit. Oblast monitoringu a hodnocení: podnikový a externí audit, interní kontrola na úrovni divizí, různé komise odpovědné přímo představenstvu společnosti.

7 Systém řízení moderního podniku Výsledky:
Integrovaný systém jakosti Systém jakosti na bázi revidované normy ISO 9000: 2000, eventuelně systém HACCP, systém environmentálního managementu na bázi ISO , resp. na bázi programu EMAS, systém ochrany zdraví a bezpečnosti při práci na bázi BS 8800.

8 Systém řízení moderního podniku Závěr:
Systém řízení by měl představovat integrovaný systém, který zajišťuje bezchybná zákaznická řešení, ve správnou dobu a podle požadavků zákazníka. Procesy a nástroje tohoto systému zajišťují neustálé zlepšování a podporují dodržování dobrých podnikatelských praktik, které ve svém důsledku vedou k úspěchu společnosti na trhu.


Stáhnout ppt "Systém řízení moderního podniku Management system of modern company"

Podobné prezentace


Reklamy Google