Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Představování. Free Template from www.brainybetty.com2 Představování partnera Trvání: asi 30 min. Skupina: 8-20 členů Materiál: šňůrky (provázky stejné.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Představování. Free Template from www.brainybetty.com2 Představování partnera Trvání: asi 30 min. Skupina: 8-20 členů Materiál: šňůrky (provázky stejné."— Transkript prezentace:

1 Představování

2 Free Template from www.brainybetty.com2 Představování partnera Trvání: asi 30 min. Skupina: 8-20 členů Materiál: šňůrky (provázky stejné barvy a délky v počtu, který se rovná polovině počtu účastníků Popis hry: vedoucí si vezme do ruky svazek šňůrek tak, aby polovina konců šla jedním směrem a polovina na druhou stranu. Přitom nemá být jasné, který konec patří které šňůrce. Každý účastník si vezme do ruky jeden konec šňůrky. Tím vzniknou dvojice. Partneři se představí, pokud jde o očekávání, přání, obavy, problémy a plány ve vztahu k semináři. Pak každý v tomto ohledu představí svého partnera.

3 Free Template from www.brainybetty.com3 Představování partnera Kritéria pozorování: Kdo a jak dlouho hovoří, plynule, zřetelně? Jak přesně jsou jeho výpovědi partnerem prezentovány? Kdo opravuje, když se domnívá, že jeho výpověď není podávána přesně? Úskalí: Není smysluplné příliš zaměřit pozornost na jednotlivce. Zdroj: HERMOCHOVÁ S. Hry pro dospělé. Praha : Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247- 0817-5

4 Free Template from www.brainybetty.com4 Komunikace a vytváření skupin

5 Free Template from www.brainybetty.com5 Rodina Nováků Trvání: asi 15 min. Skupina: 12-40 členů Materiál: papír a psací potřeby Popis hry: Vedoucí si připraví tolik lístků papíru, kolik je účastníků hry. Na ně napíše příjmení (vymyšlená a pokud možno ta, aby se ve skupině reálně nevyskytovala) a příbuzenský poměr. Je třeba vzít ohled na počet hráčů. Je-li dělitelný čtyřmi, lze uvést u každého příjmení čtyři role: otec, matka, dcera, syn. (Např. Novák-otec, Novák-syn, Nováková-matka, Nováková-dcera.)

6 Free Template from www.brainybetty.com6 Rodina Nováků Lístečky se rozdají všem hráčům. Ti se pohybují volně po místnosti a stále si mezi sebou lístečky vyměňují. Na pokyn vedoucího se příslušníci jedné rodiny musí vzájemně najít a sednout si spolu na jednu židli. Nejdříve otec, pak matka, dále dcera a nakonec syn. Která rodina usedne poslední, vypadá ze hry. Hra pokračuje dalším vyměňováním lístků a nalézáním „rodiny“. Členové hry se mohou dorozumívat verbálně i neverbálně. Místo příjmení je možné mapř. vytvářet skupiny zvířat (kočky, lvi, psi, apod.)

7 Free Template from www.brainybetty.com7 Rodina Nováků Kritéria pozorování: Jak rychle se členové skupiny najdou? Kdo aktivně hledá a kdo se „nechá najít“? Jsou někteří hráči vždy krystalizujícím činitelem své rodiny? Jak působí na hráče úkol vzájemně si na sebe sedat (vzájemný dotyk)? Zdroj: HERMOCHOVÁ S. Hry pro dospělé. Praha : Grada Publishing, 2004. ISBN 80-247- 0817-5


Stáhnout ppt "Představování. Free Template from www.brainybetty.com2 Představování partnera Trvání: asi 30 min. Skupina: 8-20 členů Materiál: šňůrky (provázky stejné."

Podobné prezentace


Reklamy Google