Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3297.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3297."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3297 Autor: Mgr. Vendula Báčová Informační a komunikační technologie/Základy práce s počítačem – 5. ročník Období vytvoření: březen 2013 Anotace: Učivo je podáno formou prezentace doplňující výklad. Žáci si shrnou bezpečnost na internetu a možná rizika. Prezentace je vhodná pro plátno a dataprojektor.

2  Nesděluj nikomu adresu ani telefon. Nikdy nevíš, kdo se skrývá za monitorem.  Neposílej nikomu, koho neznáš, svou fotku a už vůbec ne intimní.  Udržuj vždy hesla k e-mailu i jinam v tajnosti, nesděluj je ani blízkému kamarádovi.

3  Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární maily a vzkazy.  Nesjednávej si schůzku na internetu, aniž bys o tom řekl někomu jinému.  Pokud narazíš na obrázek, video nebo e-mail, který tě šokuje, opusť webovou stránku.

4  Svěř se dospělému, pokud tě stránky uvedou do rozpaků nebo vyděsí.  Nedej šanci virům. Neotvírej přílohu zprávy, která přišla z neznámé adresy.  Nevěř každé informaci, kterou na Internetu získáš.  Když se s někým nechceš bavit, nebav se.

5  Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vendula Báčová.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_20_Bezpečnost na internetu Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/21.3297."

Podobné prezentace


Reklamy Google