Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bezpečnost na internetu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bezpečnost na internetu"— Transkript prezentace:

1 Bezpečnost na internetu
pracně vypracoval Kryštof čepák 7 ročník

2 Jak minimalizovat nebezpečí?
Desatero bezpečí na internetu Nedávej nikomu adresu ani telefon. Nevíš, kdo se skrývá za monitorem. Neposílej nikomu, koho neznáš, svou fotografii a už vůbec ne intimní. Udržuj hesla k u i jinam v tajnosti, nesděluj je ani blízkému kamarádovi. Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární maily a vzkazy. Nedomlouvej si schůzku na internetu, aniž bys o tom řekl někomu jinému. Pokud narazíš na obrázek, video nebo , který tě šokuje, opusť webovou stránku. Svěř se dospělému, pokud tě stránky uvedou do rozpaků nebo vyděsí. Nedej šanci virům. Neotvírej přílohu zprávy, která přišla z neznámé adresy. Nevěř každé informaci, kterou na Internetu získáš. Když se s někým nechceš bavit, nebav se.

3 Internet dobro nebo zlo?

4 Jaká nebezpečí na nás číhají?
Zneužitím našich osobních údajů a informací. Vždy musíte pamatovat na to, že všechno, co o sobě na internetu jednou zveřejníte, může být použito jiným uživatelem úplně v jiném významu, s jiným úmyslem a v jiném kontextu, a to i tehdy, když už jste to dávno smazali. Zneužitím informací o tom, kde se pohybujete a jak trávíte čas. Nikdy nevíte, jestli informace o vašem pohybu nesleduje třeba zloděj, který tak zjistí, kdy u vás nebývá nikdo doma. Zneužitím fotografií, záznamů z webkamery, zvukových záznamů. Setkáním s různými podvodníky, s uživateli, kteří se vydávají za někoho jiného, než kým opravdu jsou, s cílem vás oklamat a poškodit, využít pro svůj prospěch. Setkáním se stránkami, jejichž obsah vás může šokovat, vyděsit nebo pohoršit. Lživými informacemi o nějakém tématu. Manipulací. To znamená, že na internetu můžou být představovány různé hodnoty, normy, pravidla a postoje jako ty pravé, zdravé a normální i přes to, že opak je pravdou. Setkáním s agresivními uživateli, se sexuálními devianty. Kyberšikanou. Ztrátou virtuální identity – může se stát, že se vám někdo nabourá do uživatelského účtu nebo profilu a změní ho podle svých představ s tím, že se vydává za vás. Závislostí na užívání internetu. Zhoršením vztahů s kamarády nebo s rodinou kvůli tomu, že komunikujete hlavně online a tak trochu zapomínáte, jaké to je komunikovat z oči do očí. Ohrožení různými počítačovými viry, které se šíří například pomocí u. Tomuto tématu se dál věnovat nebudeme, přenechejme ho počítačovým odborníkům. Důležitou zásadou je neotvírat y, zejména přílohy, které poslal neznámý odesílatel, sledovat reakci počítače na naši činnost na internetu, používat antivirové programy. Pro více informací se podívejte například na tyto stránky:

5 Facebook Facebook ?co to vlastně je?....  všichni ho znají je to nejnavštěvovanější sociální síť na světě! Mě osobně se nelíbí, protože je velmi snadné se dostat do problémů.:zažalování za nadávky,nechtěně si něco koupíte, jsou tam spamy, kyberšikana…..

6 Facebook Facebook je rozsáhlý společenský webový systém sloužící hlavně k tvorbě sociálních sítí, komunikaci mezi uživateli, sdílení multimediálních dat, udržování vztahů a zábavě. Se svojí miliardou aktivních uživatelů (říjen 2012)[3]je jednou z největších společenských sítí na světě. Je plně přeložen do šedesáti osmi jazyků.[3] V roce 2010 vznikl americký film The Social Network, který pojednává o počátcích Facebooku.

7 Ůdaje o facebooku Facebook Typ akciováspolečnost Založeno Cambridge, Massachusetts (1. února 2004)[1] Ústředí Palo Alto, Kalifornie Dublin, Irsko (mezinárodní ústředí pro Evropu, Afriku a Střední východ)Klíčoví lidéMark Zuckerberg, zakladatel a CEO Dustin Moskovitz, spoluzakladatel Sheryl Sandbergová, COO Matt Cohlr, Manažer pro strategii a obchod Chris Hughes, spoluzakladatel Hodnota$104 miliard USD (IPO 2012)Zaměstnanci 5299 (červen 2013)[2][3]Webová stránkawww.facebook.comTyp stránky sociální síť Registrace povinná Dostupné jazyky 70 jazyků včetně češtiny Spuštěno Únor 2004 Současný stavaktivní

8 internet

9

10 Pozor na pedofily!!!!

11

12


Stáhnout ppt "Bezpečnost na internetu"

Podobné prezentace


Reklamy Google