Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat."— Transkript prezentace:

1 Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat

2 Hygiena práce na PC S počítačem strávíš velkou část života, daleko víc než tvoji rodiče Proto je potřeba se u něj správně a bezpečně chovat Je důležité vědět jak si chránit své zdraví i zdraví počítače Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

3 Chránit si své zdraví Dlouhé vysedávání není zdravé
Sedět správně – nekřivit záda Počítač namáhá oči Správná poloha nohou a rukou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

4 Chránit zdraví počítače
Nejíst a nepít při práci Udržovat čistotu a pořádek Antivirové programy Chrání počítač před škodlivými programy, které se dostanou náhodou do tvého počítače třeba z internetu a mohou třeba smazat důležité soubory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

5 Chránit si vlastní osobu a majetek
Nedávat nikomu svoji adresu a osobní údaje, hesla apod. Dodržuj zásady bezpečného internetu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

6 Desatero bezpečného internetu
Pro bezpečí na internetu ti stačí dodržet jen pár důležitých, ale přitom jednoduchých zásad. Nedávej nikomu adresu ani telefon. Nevíš, kdo se skrývá za monitorem na druhé straně. Pokud narazíš na obrázek, video nebo , který tě šokuje, opusť webovou stránku. Neposílej nikomu, koho neznáš, svou fotografii a už vůbec ne intimní. Svou intimní fotku neposílej ani kamarádovi nebo kamarádce - nikdy nevíš, co s ní může někdy udělat. Svěř se dospělému, pokud tě stránky nebo něčí vzkazy uvedou do rozpaků, nebo tě dokonce vyděsí. Nedej šanci virům. Neotevírej přílohu zprávy, která přišla z neznámé adresy. Udržuj hesla (k u i jiné) v tajnosti, nesděluj je ani blízkému kamarádovi. Nevěř každé informaci, kterou na internetu získáš. Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární maily a vzkazy. Ignoruj je. Když se s někým nechceš bavit, nebav se. Nedomlouvej si schůzku přes internet, aniž bys o tom řekl někomu jinému. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.

7 Zdroje informací Obrázky z klipartů Obr. Antivirových programů: Bezpečné desatero: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Romana Zabořilová. Tento výukový materiál vznikl v rámci projektu EU Peníze školám a má sloužit zejména pro potřeby výuky na ZŠ Jenišovice.


Stáhnout ppt "Bezpečný internet Je důležité vědět, jak si chránit své zdraví i zdraví počítače a správně a bezpečně se u něj chovat."

Podobné prezentace


Reklamy Google