Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."— Transkript prezentace:

1 Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola hospodářská a lesnická, Frýdlant Bělíkova 1387, příspěvková organizace Šablona:III/2 Sada:VY_32_INOVACE_ObP.1.16 Certifikace, čárový kód Vytvořeno:10. 12. 2013 Ověřeno: 16. 12. 2013Třída: PRO2, ŘU2, PV1, PRO1

2 Certifikace a čárový kód Vzdělávací oblast:Odborné předměty Předmět:Obchodní provoz Ročník:1., 2. Autor:Yvona Baboráková Časový rozsah:1 vyučovací hodina Pomůcky:notebook, projektor Klíčová slova:certifikace, osvědčeníčárový kód, černotisk Anotace: Materiál je určen k seznámení s podstatou certifikace a čárového kódu.

3 Certifikace Certifikace výrobků (osvědčení) - proces potvrzení shody vlastností výrobků s požadavky technického předpisu, normou, který je uveden v příloze osvědčení o akreditaci.

4 Čárový kód Prostředek pro automatizovaný sběr dat. Je tvořen černotiskem - vytištěnými pruhy (v některých novějších verzích kódu mozaikou) definované šířky, umožňující přečtení pomocí technických prostředků – čteček (pro jednorozměrné kódy) či scanerů (pro jedno- i dvourozměrné kódy).

5 Kódy typu EAN V České republice, stejně jako ve všech státech Evropy, se používá čárový kód EAN (Europe article numbering). Kódy EAN-13 jsou používány po celém světě k označování jednotlivých druhů zboží.

6 Čárový kód českých výrobků

7 Vysvětlení kódu - první dvě nebo tři číslice vždy určují stát původu (např. ČR má číslo 859), - dalších několik číslic většinou čtyři až šest) určují výrobce a - zbývající číslice kromě poslední určují konkrétní zboží. - poslední číslice je kontrolní - ověřuje správnost dekódování.

8 Opakování Vysvětli na předloženém vzorku, co znamená číselný kód.

9 Použité zdroje www.ipma.cz/web/certifikace cs.wikipedia.org/wiki/Čárový_kód‎ Pokud není uvedeno jinak, jsou použité objekty vlastní originální tvorbou autora. Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu. Veškerá vlastní díla autora (fotografie, videa) lze bezplatně dále používat i šířit při uvedení autorova jména.


Stáhnout ppt "Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/34.0386 „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola."

Podobné prezentace


Reklamy Google