Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."— Transkript prezentace:

1 Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU - OP VK Číslo a název klíčové aktivity II/2 – Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách Autor Mgr. Radmila Vovková Číslo materiálu VY_22_INOVACE_ANJ_1S2U_VO_27_16 Název Be going to Druh učebního materiálu Prezentace PowerPoint Předmět Anglický jazyk Ročník 1.roč. SŠ, 2. roč. SOU Tématický celek Gramatika Anotace Výkladová prezentace seznamuje žáky s vyjadřováním budoucího děj s použitím vazby be going to. Prezentace obsahuje cvičení, na kterém si žáci procvičí tvorbu této vazby. Součástí je klíč ke cvičením. Metodický pokyn Viz předposlední strana prezentace Klíčová slova Am, is, are, going to Očekávaný výstup Žáci se seznámí s použitím vazby be going to a své znalosti pak prověří ve cvičení v závěru prezentace. Datum vytvoření 5.8.2013

2 BE GOING TO

3 BE + GOING + TO + INFINITIV Touto vazbou vyjadřujeme: 1. Záměr, odhodlání – jsme odhodláni, že něco uděláme nebo neuděláme : It‘s my birthday next Friday. I am going to have a party. – Příští pátek mám narozeniny. Uspořádám večírek. 2. Předpověď – na základě daných okolností (např. z toho, co vidíme) nebo znalostí (dané osoby, věci…) It‘s going to be a lovely day. Dnes bude krásně. (Ranní nebe je bez mraků)

4 POSITIVE I am going to watch TV this evening. You are going to play tennis tomorrow. He is going to buy a new car next month. She is going to ride a bicycle tomorrow. It‘s going to rain in the afternoon. We‘re going to sell our house. They‘re going to visit their parents on Saturday.

5 NEGATIVE I am not going to watch TV this evening. You are not going to play tennis tomorrow. He is not going to buy a new car. She isn‘t going to ride a bicycle. It‘s not going to rain. We‘re not going to sell our house. They aren‘t going to visit their parents.

6 QUESTIONS Am I going to watch TV this evening? Are you going to play tennis tomorrow? Is he going to buy a new car next month? Is she going to ride a bicycle tomorrow? Is it going to rain in the afternoon? Are we going to sell our house? Are they going to visit their parents on Saturday?

7 Make sentences. Use going to. Example: what / you / do ? What are you going to do ? 1. what/ you / wear/ to the party ? ___________________________________ 2. when/ she / visit me again ? ______________________________________ 3. They/ not /cook/ a meal ___________________________________________ 4. I / have breakfast/ ______________________________________________ 5. you / invite/ John / to your party ?________________________________ 6. I /not /buy / a car _______________________________________________ 7. He / not /wait for /them _________________________________________ 8. My parents / need/ my help ______________________________________ 9. How long/ your friends/ stay here ? _______________________________ 10. We / not/ answer/ their questions ________________________________ What are you going to wear? When is she going to visit me again? They are not going to cook a meal. I am going to have breakfast. Are you going to invite John to your party? I‘m not going to buy a car. He‘s not going to wait for them. My parents are going to need my help. How long are your friends going to stay here? We aren‘t going to answer their questions.

8 Metodické pokyny k materiálu: 1) tento digitální učební materiál je zaměřen na osvojení si učiva týkajícího se vazby „to be going to“ a následné procvičení tohoto tématu 2) na první stránce se žáci seznámí s použitím této vazby 3) další části jsou zaměřeny na tvorbu vět – kladných, záporných a otázek; důležité je také zopakování časování slovesa „to be“ 4) poslední část materiálu je zaměřena na procvičení osvojeného učiva 5) metodické pokyny jsou uvedeny u cvičení 6) cvičení lze využít v papírové podobě nebo s nimi lze pracovat skupinově na interaktivní tabuli Zdroj: vlastní tvorba autora


Stáhnout ppt "Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0374 Inovace vzdělávacích metod EU."

Podobné prezentace


Reklamy Google