Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

P ŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/01.0040 Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "P ŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/01.0040 Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském."— Transkript prezentace:

1 P ŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/01.0040 Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském kraji Střední průmyslová škola stavební, Havířov, příspěvková organizace Název EM Rozklad sil na různoběžné složky Název sady EMFIL_FYZ_41 Vzdělávací oborMatematika Vzdělávací oblastČlověk a příroda, Informační a komunikační technologie AutorMgr. Olga Filipová Ročník1 AnotaceZopakování principu skládání různoběžných sil, vysvětlení, že rozklad síly je opačným postupem. Příklady na rozklad síly do daných směrů. Výsledky řešení.

2 R OZKLAD SIL NA RŮZNOBĚŽNÉ SLOŽKY

3 S KLÁDÁNÍ SIL Složit síly znamená nahradit více sil silou jedinou, která má na těleso stejný účinek (výslednice F má velikost a směr úhlopříčky v rovnoběžníku sil) Obr.1

4 S KLÁDÁNÍ SIL Pozor: vektorový součet různoběžných sil není totéž jako součet jejich velikostí!! Obr. 2

5 R OZKLAD SIL Rozložit sílu znamená nahradit jednu sílu více složkami, které mají na těleso stejný účinek Obr. 3

6 R OZKLAD SIL Rozložení síly do daných směrů: Obr. 4

7 R OZKLAD SIL Rozložte síly a grafické řešení ověřte výpočtem Obr. 5Obr. 6

8 R OZKLAD SIL Rozložte síly a grafické řešení ověřte výpočtem Obr. 7Obr. 8

9 R OZKLAD SIL - ŘEŠENÍ


Stáhnout ppt "P ŘÍRODNÍ VĚDY AKTIVNĚ A INTERAKTIVNĚ Elektronický materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK CZ.1.07/1.1.24/01.0040 Zvyšování kvality vzdělávání v Moravskoslezském."

Podobné prezentace


Reklamy Google