Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty."— Transkript prezentace:

1 Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty teploty Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Fyzika, teplota Druh učebního materiálu Laboratorní práce Druh interaktivity Kombinace Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let Celková velikost 241,7 kB/září-2011 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 10- 2

2 1. Laboratorní práce Třída: Jméno: --------------------------------------------------------------------------- Zadání: Měření změn teploty v závislosti na času. Úkol: Proveďte měření teploty vzduchu okolí v průběhu jednoho týdne v ranních a večerních hodinách. Pomůcky : teploměr ( analogový, digitální )

3 Postup:………………………………….. 1. Měření teploty ráno v…..hod v průběhu 1 týdne. 2. Měření teploty večer v….hod v průběhu 1 týdne. 3. Zapsání hodnot do tabulky. 4. Graf – závislost změn teploty na času. 5. Závěr

4 Tabulka č.1: ráno v ….. hod Odchylka měření =…………°C…... Den Po Út St Čt Pá So Ne t/°C

5 Tabulka č.2: večer v ….. hod Odchylka měření=…………°C……. Den Po Út St Čt Pá So Ne t/°C

6 Graf: Závislost teploty na času. Měřítko os: 1 den …..mm, 1 °C ……mm

7 Závěr: Zhodnocení práce a výsledků, chyby měření, průměrné teploty ráno a večer……

8 Zdroje: Text: KOLÁŘOVÁ, Růžena a Jiří BOHUNĚK.Fyzika pro 7. ročník základní školy. 2. vyd. Praha: Prometheus, c2003, 203s. Učebnice pro základní školy (Prometheus). ISBN 80-7196- 265-1. BOHUNĚK, Jiří. Fyzika pro 7. ročník základní školy: pracovní část. 2.vyd. Praha: SPN, 1991. Učebnice pro základní školy(SPN).ISBN 80-04- 26253-8. Vlastní text z archivu autora

9 Metodický pokyn: Pedagog se řídí pokynu autora v prezentaci. Jednotlivé tabulky a grafy žáci doplní vlastním měřením, pedagog vysvětlí postup. Žáci řeší zadanou laboratorní práci samostatně. Potom společně s pedagogem doplní a ověří získané výsledky měření.


Stáhnout ppt "Anotace Prezentace, která se zabývá měřením teploty Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí měřit a zpracovávat získané hodnoty."

Podobné prezentace


Reklamy Google