Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno, 22.11. 2006.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno, 22.11. 2006."— Transkript prezentace:

1 Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno, 22.11. 2006

2 Osnova O projektu Cíle projektu Řešení projektu Systém DigiTool

3 Projekt Rozvojové projekty MŠMT 2006, okruh 4a Název: Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na UK v Praze Součást projektu: Digitální univerzitní repozitář Účast: ÚVT, PřF, FF (ÚISK), 2. LF, 3. LF, PedF, ETF, KTF, JIN, FSV, PF, MFF Systém DigiTool (fa ExLibris)

4 Cíle projektu v roce 2006 stanovení postupu sběru prací a metadat na jednotlivých součástech vytvoření obecných šablon pro psaní kvalifikačních prací průzkum a zavedení metadatového schématu návrh formátu dokumentu pro ukládání a skladování v repozitáři webové rozhraní pro vkládání metainformací a pro upload plných textů samotnými autory propojení repozitáře s informačním systémem univerzity

5 Řešení projektu v roce 2006 Zmapování situace VŠKP na UK Stanovení workflow pro UK (způsob odevzdávání plných textů studenty, tvorba metadat, sběr prací) Fakulty – propagace projektu u vedení fakult Legislativní otázky Metadatový formát (implementace národního standardu)

6 Řešení projektu II Požadavky na firmu ERUDIO – IS UK (webová aplikace IS student) Formát odevzdávaných prací (PDF, DOC, RTF) Obecná šablona (č/a, DOT, TEX), fakultní šablony Sběr vzorku plných textů prací na fakultách Nastavení systému DigiTool

7 DigiTool Implementace MD záznamu (přidání polí oproti DC, atributy, ne/opakovatelnost, povinnost/volitelnost) České nápovědy, příručka pro vyplňování, vkládání příloh Školení práce s DTl Vkládání vzorových dat (ruční) Rozhraní pro import dat z IS UK (export dat z IS UK, konverze plných textů na PDF)

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Pokračování projektu v roce 2007 Rozhraní pro vkládání prací vč. posudků Opatření na fakultách Školení autorů Komunikace IS UK a digitálního repozitáře Rutinní spuštění


Stáhnout ppt "Projekt Archivace a zpřístupnění digitálních verzí kvalifikačních prací na Univerzitě Karlově v Praze Mgr. Eva Březinová Brno, 22.11. 2006."

Podobné prezentace


Reklamy Google