Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Michaela Hrdličková, 251 Anglický jazyk Rozsah – 4 vyučovací hodiny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Michaela Hrdličková, 251 Anglický jazyk Rozsah – 4 vyučovací hodiny"— Transkript prezentace:

1 Michaela Hrdličková, 251 Anglický jazyk Rozsah – 4 vyučovací hodiny
„Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.” Music and fashion Michaela Hrdličková, 251 Anglický jazyk Rozsah – 4 vyučovací hodiny

2 Téma je určené pro třetí ročníky tříletých učebních oborů nebo pro nástavbové studium – je vhodné vybrat třídu, kterou učitel dobře zná a ví, že žáci vyznávají více hudebních stylů.

3 Výuka proběhla ve třídě Z3
– 3. ročník, tříletý učební obor Zámečník

4 Příprava Seznámení s pravidly práce.
Žáci se zamyslí nad jednotlivými hudebními styly a určí, který hudební styl by chtěli zastupovat. Třída se tak rozdělí do několika skupin (hip hop, rock, metal, disco, techno apod.). Není nutné, aby skupin bylo moc a bylo zastoupeno co nejvíce hudebních stylů.

5 Rozložení tématu První dvouhodinovka – vysvětlení pravidel, práce s internetem, skupinová práce, vyhledávání textů, písní Domácí úkol – příprava ústní prezentace Druhá dvouhodinovka – ústní prezentace – představení hudebního stylu ukázkou hudby, textu a oblečení v anglickém jazyce

6 Úkoly Vzniklé skupiny (nejlépe po 3 – 4 žácích) na internetu vyhledávají texty interpretů hudebního stylu, který představují (všechny texty musí být v anglickém jazyce). Za asistence učitele vyberou nejvhodnější text k překladu a také jako ukázku pro ostatní skupiny.

7 Úkoly Jednotlivé skupiny si připraví hudební ukázku a text písně (stačí část). „Svůj“ hudební styl také prezentují názornou ukázkou oblečení (může být fotografie, vlastní kresba či oděv, který mají na sobě). Daný oděv popíší v anglickém jazyce.

8 Výstup Prezentace žáků, ve kterých představí jednotlivé hudební styly
Představí : - hudbu - text - styl oblékání - Vše v anglickém jazyce

9 Cíle Žáci si zábavnou formou procvičí anglickou slovní zásobu.
Naučí se slovíčka na téma Oblékání. Budou pracovat se slovníky. Seznámí se s internetovými překladači.

10 Pomůcky Počítač – internet
Slovníky anglicko – české a česko - anglické CD přehrávač Papíry

11 Metody Skupinová práce Ústní prezentace Poslech Práce s internetem

12 Očekávání Žáci budou spolupracovat, komunikovat ve skupinách.
Budou nuceni poslouchat a respektovat odlišné názory. Probranou látku si budou lépe pamatovat.

13 Průběh hodin Metoda byla použita ve třetím ročníku oboru Zámečník.
Žáci vytvořili 4 skupiny (metal, reggae, disco a hip hop). Pracovali se zájmem a velkým nasazením. Měli radost, když mohli ostatní poučit (včetně učitele).

14 Reggae

15

16 Reggae is a music genre first developed in Jamaica in the late 1960s
Reggae is a music genre first developed in Jamaica in the late 1960s. While sometimes used in a broader sense to refer to most types of Jamaican music, the term reggae more properly denotes a particular music style that originated following on the development of SKA and ROCKSTEADY.

17 Metal

18

19

20 Disco

21

22

23 Disco Disco is a genre of dance music.
Its popularity peaked during the middle to late 1970s. It had its roots in clubs that catered to African American, gay, psychedelic and other communities in New York City and Philadelphia during the late 1960s and early 1970s. Disco was a reaction by New York City's gays as well as black, and Hispanic or Latino and heterosexuals against both the domination of rock music and the demonisation of dance music by the counterculture during this period. Women embraced disco as well, and the music eventually expanded to several other popular groups of the time. In what is considered a forerunner to disco style clubs, in February 1970, the New York City DJ David Mancuso opened The Loft, a members-only private dance club set in his own home.

24 Hip hop

25 Hip Hop Hip hop music is a musical genre that developed as part of hip hop culture, and is defined by four key stylistic elements: rapping, DJing/scratching, sampling (or synthesis), and beatboxing. Hip hop began in the South Bronx ofNew York City in the 1970s.

26 Postřehy Žáky práce velmi bavila a bez problémů plnili i zadané domácí úkoly. Nebyl problém žáky rozdělit do skupin, neboť se dobře znají a vědí, jaké hudební styly spolužáci vyznávají. Vzhledem k tomu, že se jedná o oblíbenou oblast zájmu a žáci chtěli předat co nejvíce informací, často sklouzávali od angličtiny k češtině, kde lépe nacházeli slova k vyjádření svých myšlenek.

27 Postřehy Prezentace žáků se velmi lišily.
Někteří chtěli předat co nejvíce informací o daném žánru. Někteří chtěli upozornit především na hudbu a měli přepraveno i více ukázek k poslechu. Někteří chtěli předvést hlavně styl oblékání a dali si záležet na úpravě svého zevnějšku.


Stáhnout ppt "Michaela Hrdličková, 251 Anglický jazyk Rozsah – 4 vyučovací hodiny"

Podobné prezentace


Reklamy Google