Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

THE WALL Young People and Their Life Style Mladí lidé a jejich životní styl Michaela Hrdličková, č. 251 DS2 – dálkové nástavbové studium, obor Provozní.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "THE WALL Young People and Their Life Style Mladí lidé a jejich životní styl Michaela Hrdličková, č. 251 DS2 – dálkové nástavbové studium, obor Provozní."— Transkript prezentace:

1 THE WALL Young People and Their Life Style Mladí lidé a jejich životní styl Michaela Hrdličková, č. 251 DS2 – dálkové nástavbové studium, obor Provozní technika, 2.ročník Anglický jazyk Rozsah – 4 vyučovací hodiny „Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“

2 Metody Skupinová práce Brainstroming Práce se slovníky Diskuze

3 Pomůcky Film The Wall Slovníky Papíry Psací potřeby Texty písní

4 Ústní maturitní zkouška obsahuje téma : „Young people and ther life style“. Toto téma obsahuje : young people’s opinions on politics, religion problems – drugs, smoking, alcohol, rowdies, skinheads and other extremists, sects, generation gap – in family, at school

5 Popis činností Nejprve proběhne práce s učebnicí (je nutné, aby k samotné práci studenti znali určitou slovní zásobu). Seznámení se slovní zásobou, která je obsažená v textech písní. Zhlédnutí filmu – působení filmu na studenty.

6 Popis činností Studenti na papír napíší problémy, které je napadnou, které je oslovily ve filmu (drogy, vztahy s rodiči, nacionalismus, náboženství, škola apod.). Své postřehy porovnají s ostatními.

7 Popis činností Součástí práce s texty a slovní zásobou bude i vytváření plakátů. Studenti tak budou mít čas zamýšlet se nad současnými problémy, což jim pomůže k lepšímu zvládnutí maturitní otázky.

8 Popis činností Společně se budeme věnovat problémům, které se objeví nejčastěji. Studenti si tak připraví podklady pro svou ústní maturitní zkoušku.

9 Popis činností Tato práce je určená pro studenty dálkového studia, pro které může být uvedená maturitní otázka obtížnější. Zároveň si většina z nich vzpomene na svoje mládí a hudbu, kterou poslouchali.

10 Popis činností Tuto práci budu dělat i se studenty denního studia (u dálkařů bude vzhledem k malé hodinové dotaci nutné vše zkrátit, proto jim pustím jen ukázky z filmu a tématu se budu věnovat jen 3 vyučovací hodiny).

11 Popis činností Studenti si sami měli vybrat hesla, která je zaujala. S výběrem bylo nutné pomoci. Studenti se věnovali následujícím heslům:

12 We don't need no education. We don't need no thought control. Nepotřebujeme žádné vzdělání. Nepotřebujeme kontrolu myšlení.

13 Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in the wall. Učitelé! Nechte děti napokoji! Všechno je jen další cihla ve zdi.

14 I am just a new boy, A stranger in this town. Jsem jenom nováček, jsem cizinec v tomto městě.

15 I need a dirty woman, I need a dirty girl. Will some woman in this desert land make me feel like a real man? Potřebuju hříšnou ženu, potřebuju hříšnou dívku. Dokáže nějaká žena v této pustině, abych se cítil jako opravdový muž?

16 I don't need no arms around me And I don't need no drugs to calm me. Nepotřebuju kolem sebe zbraně a nepotřebuju žádné drogy, aby mě uklidnily.

17 Práce studentů

18

19

20 Na obrázku je možné vidět, jak si studenti představují Thought control – kontrolu myšlení.

21 Postřehy Bylo zajímavé porovnání práce studentů denního a dálkového studia. Denní (mladší) studenti reagovali spíše na otázky sexu a drog, dálkaři se spíše zamýšleli nad otázkou válek a života dětí v neúplné rodině.

22 Postřehy Předmět zájmu starších studentů.

23 Postřehy Předmět zájmu mladších studentů.

24 Postřehy Obě supiny studentů se zajímaly o grafickou úpravu filmu a o animace, které se jim velmi líbily.

25 Další ukázky animace

26 Text písně, která byla nejvíce diskutovaná: We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in the wall All in all you're just another brick in the wall We don't need no education We dont need no thought control No dark sarcasm in the classroom Teachers leave them kids alone Hey! Teachers! Leave them kids alone! All in all it's just another brick in the wall

27 Postřehy Pro mladší studenty se většinou jednalo o neznámou hudbu, zatímco starší ročníky si zavzpomínaly. Bylo zajímavé poslouchat názory na život obou skupin.

28 Postřehy Byla to velmi příjemná hodina. Studenti měli prostor pro vyjádření svých názorů. Vyučující se touto cestou může dozvědět mnoho informací o svých studentech.


Stáhnout ppt "THE WALL Young People and Their Life Style Mladí lidé a jejich životní styl Michaela Hrdličková, č. 251 DS2 – dálkové nástavbové studium, obor Provozní."

Podobné prezentace


Reklamy Google