Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada."— Transkript prezentace:

1

2 Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada. O 300 let později dal biskup Jan III. vystavět na levém břehu řeky hrad. V jeho podhradí vzniklo město. V 16. století získali město i celé panství Lobkovicové. Za jejich vlády postihl hrad i město katastrofální požár. Po něm byl hrad přestavěn na pohodlný renesanční zámek. V roce 1620 koupil zámek i s městem Maxmilián Trauttmansdorf. Rod Trauttmansdorfů vlastnil zámek až do roku 1945. Nyní je zámek majetkem státu.

3 Dominantou města je Státní hrad a zámek.

4 radnice kostel sv. Petra a Pavla kostel sv. Apolináře

5 Kapucínský klášter Vdovský dům

6 strážní věž v zámeckém parku (gloriet) loretánská kaple

7 kostel Všech svatých v Horšově Lovecký zámeček Annaburk

8 kostel sv. Anny na Vršíčku

9 … a něco z novodobé historie rozhledna na Šibeničním vrchu

10 Zkus na letecké mapě Horšovského Týna najít některé významné památky a objekty města a jeho okolí.


Stáhnout ppt "Město je rozloženo v mělkém údolí řeky Radbuzy. V dávné minulosti zde vedla zemská stezka z Prahy do Řezna. Již v 10. století zde stávala kupecká osada."

Podobné prezentace


Reklamy Google