Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

WRAITI Wraithové vznikli mutací lidské DNA, kterou způsobil hmyz. Díky této mutaci získávají Wraithové životní energii vysáváním z lidských obětí. Wraithové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "WRAITI Wraithové vznikli mutací lidské DNA, kterou způsobil hmyz. Díky této mutaci získávají Wraithové životní energii vysáváním z lidských obětí. Wraithové."— Transkript prezentace:

1 WRAITI Wraithové vznikli mutací lidské DNA, kterou způsobil hmyz. Díky této mutaci získávají Wraithové životní energii vysáváním z lidských obětí. Wraithové žijí v rojích, v jejichž čele je královna. Mnoho světů si zotročili „sklizněmi“ v pravidelných cyklech. Během doby kdy se přesouvají ve svých lodích do dalších světů ke sklizni je celá posádka kromě hlídače a pár strážců v hibernaci. Mají také velmi účinnou schopnost regenerace, tak velkou, že neumírají stářím jako lidé.

2 WRAITHSKÁ DATABÁZE Tato databáze obsahuje všechny informace o Wraithské technologii. Jsou v ní plány k Wraithským lodím, od jejich organického designu po ventilační systém. Samotná, originální databáze má i obsah, podle nějž se dá v databázi orientovat. Lidé by v ní, v případě, že by dostali šanci si tuto databázi prostudovat, našli i slabinu ve Wraithské technologii. V epizodě Allies se lidem databáze do rukou na chvíli dostala, ale obsahovala virus, „červa“, který stáhl informace z počítačů na Atlantis a databáze sama se automaticky zničila.

3 WRAITHSKÁ HIBERNAČNÍ KOMORA Trojúhelníková stázová komora navržená pro přečkání jednoho Wraithapo blíže nespecifikované dlouhé období, během kterého jsou wraithská sklízecí území vyčerpána. Když je hlídač (Keeper) zabit, Wraithové se automaticky proberou, aby zneškodnili vetřelce. Hibernační komory se zdají být spíše organického původu, než technologicky založené a jsou rozmístěny po dvojicích ve skupině šesti takovýchto buněk (viz. obrázek) podél stropu v centrální hale wraithské mateřské lodi. Není známo, zda jsou tyto skupiny stázových komor nějak propojeny. Wraithský hlídač nespustí oko ze spící armády, ale jen malá skupina wraithských válečníků střeží chodbu chránící hlídače a hnízdo.Wraitha

4 WRAITHSKÁ PUŠKA Dvou-ruční zbraň používaná wraithskými válečníky, která emituje elektrizující modré pole energie, které paralyzuje oběť. Puška je na každé straně osvětlena žlutými buňkami (možná znázorňujícími množství aktuální hladiny energie) a jejím dlouhým a ostrým hrotem lze snadno oběť propíchnout. Jako mnoho jiných wraithských zbraní, jsou pušky navrženy pouze pro omráčení oběti a ne její zabití či poškození. To jim umožňuje lovit lidi a přenášet je zpět do mateřských lodí k jejich pozdějšímu strávení (vysátí životní energie z těla oběti).

5 WRAITHSKÝ VIRUS Virus, založený na umělé inteligenci, vytvořený Wraithy k napadení počítačových systémů na pozemské lodi Daedalus (epizoda Intruder). Tento virus je přenášen vysoce komprimovanými daty a trvá mu několik týdnů než se jeho efekt projeví. Ve chvíli, kdy se loď dostane na Wraithské území, se ale virus aktivuje, a převezme kontrolu nad řízením, aby tak loď navedl do rukou Wraithů. Protože je tento virus umělá inteligence, dokáže se přizpůsobovat problémům a hledat řešení. Když tedy tato umělá inteligence viru zjistí, že je mu posádka Daedalu nebezpečím, navede loď do korony nejbližšího slunce, jehož radiace by zabila posádku a loď nechala nepoškozenou. Virus je schopný se přizpůsobit všem počítačovým systémům, včetně stíhaček F-302. McKay a Hermiod dokázali tento virus zničit tak, že vyňali ze stíhaček paměťová zařízení a následně restartovali systémy celé lodi.

6 WRAITHSKÝ TRANSFORMÁTOR Toto zařízení je používáno v wraithských Dartech. Jeho funkcí je přeměnit vstupující surovou energii na specifický proudu vysoce stabilní energie. Bez tohoto zařízení by mohlo dojít k přetížení generátoru transportního zařízení na Dartech, protože by nezvládl nápor nestabilních energetických otisků jejich obětí. Přístroj je velice komplikovaný a je téměř nemožné ho znovu vyrobit.

7 WRAITHSKÝ PŘIJÍMAČ BIOMETRICKÝCH INFORMACÍ Wraithské zařízení navržené k připojení do rozhraní antické stázové jednotky. Prostřednictvím tohoto zařízení je kdokoliv schopen převzít identitu a vzpomínky toho, kdo byl v jednotce před ním.

8 WRAITHSKÝ NÁRAMEK PILOTŮ Wraithští piloti běžně nosí náramek, který slouží jako naváděcí maják. Při aktivaci tiše pulzuje a zčervená, vysílajíc polohu skrze vesmír, ale ne skrz červí díru. Podle teorie dr. McKaye jsou na určitých planetách umístěna přenosová zařízení která zachytí vysílání a upozorní nejbližší wraithskou loď.

9 WRAITHSKÉ ZAŘÍZENÍ NA UKLÁDÁNÍ DAT Přenosná jednotka, schopná uložit velké množství informací. Většinou jsou to informace o Wraithských lodích a jejich polohách v galaxii Pegasus. Tyto informace jsou citlivé a je velmi těžké tuto přenosnou jednotku získat. Data na ní jsou zakódovaná, ale není těžké se k nim pomocí dekódovacích programů dostat. Lidé získali toto zařízení od rasy Genii, v epizodě Underground, kde se také dověděli o více jak 60 Wraithských lodích v galaxii. Později se jim dostalo do ruky díky Fordovi a jeho mužů, kteří s pomocí tohoto zařízení plánovali útok na Wraithskou loď.

10 WRAITHSKÉ TRANSPORTNÍ ZAŘÍZENÍ Energetické pole emitované z wraithské stíhačky, transportuje kohokoli na její palubu. Stíhačky využívají toto transportní zařízení zejména pro sbírání lidských obětí, přinášejíce je zpět do wraithské mateřské lodi pro následnou konzumaci. Transportní paprsek se zdá být vysoce energeticky nabitou bariérou, která se pohybuje mezi stíhačkou a zemí.

11 WRAITHSKÉ AUTODESTRUKČNÍ ZAŘÍZENÍ Zřízení, které má za úkol zabít Wraitha, aby nepadl do zajetí. Wraithští vojáci je mají připevněné na své hrudi, a spouští se ovládáním na levém zápěstí. Zařízení tak může být kdykoliv spuštěno samotným Wraithem, pouhým dotykem nebo úderem. Toto zařízení bylo zatím viděno jen u nejnižších Wraithských vojáků (nosí masky na obličeji), nikoliv u Wraithů s vyšší hodností nebo samotných královen.

12 WRAITHSKÁ STÁZOVÁ JEDNOTKA Tato jednotka je malý prostor, do nějž jsou umísťovány Wraitshké oběti, a kde jsou udržováni ve stázi než jsou připraveni k „živení se“. Každá tato jednotka člověka po nějaké době omotá vlákny, podobnými pavučině, v níž se člověk nemůže hýbat, ale která simuluje prostředí lidského těla a udržuje tak oběť naživu. Tato jednotka také nemusí nutně navodit bezvědomí. Člověk v ní může být dokonale při vědomí, jen bez schopnosti pohybu a útěku. Na každé Wraithské lodi existuje několik těchto jednotek, aby tak měli Wraithové při cestě vesmírem dostatek „jídla“.

13 WRAITHSKÁ SONDA Průzkumná sonda postavená Wraithy. Je vybavena pokročilým druhem skeneru, který zjišťuje výskyt technologie v jeho okolí z důvodu identifikace. Získané informace odesílá na nejbližší mateřskou loď.

14 WRAITHSKÁ RUČNÍ ZBRAŇ Menší verze Wraithské pušky, ale se stejným omračovacím účinkem. Wraithské pistole jsou mnohem praktičtější a jsou proto častěji používány. Lidé několik těchto zbraní získali a používají je na misích, kde chtějí nepřítele omráčit, ne zabít. Není tak praktická jako Zat, často používaný SG týmy na Zemi a to hlavně proto, že se kvůli svému designu nedá vložit do pouzdra pro ruční zbraň. Není ani známo, jak ji nosí sami Wraithové, protože ti tuto zbraň obvykle drží v ruce.


Stáhnout ppt "WRAITI Wraithové vznikli mutací lidské DNA, kterou způsobil hmyz. Díky této mutaci získávají Wraithové životní energii vysáváním z lidských obětí. Wraithové."

Podobné prezentace


Reklamy Google