Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZNAČENÍ ŠAMPAŇSKÉHO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZNAČENÍ ŠAMPAŇSKÉHO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná."— Transkript prezentace:

1 ZNAČENÍ ŠAMPAŇSKÉHO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/34.0879. červen 2013 VY_32_INOVACE_TOS_080305

2 Šampaňské se může pyšnit tímto názvem jenom tehdy, pokud se primární vína použitá při jeho výrobě lisují v úzce ohraničené francouzské vinařské oblasti Champagne. V závislosti na kvalitě použitých primárních vín se na etiketách objevují následující normovaná označení: obr. 1

3 PRESTIGE CUVÉE Obsahuje vynikající vína z nejlepších poloh a z nejlepších ročníků, má obzvlášť dlouhou dobu zrání. Skýtá proto jemné perlení a komplexní chuť. obr. 2

4 GRAND CRU A PREMIER CRU Názvy špičkových produktů z nejlepších oblastí Champagne. obr. 3

5 BLANC DE BLANC Takto se smí jmenovat ušlechtilý nápoj výhradně za předpokladu, že vznikl lisováním bílých hroznů Chardonnay. obr. 4

6 BLANC DE NOIR Pochází z modrých hroznů, tedy odrůd Pinot Noir nebo Pinot Menuir. obr. 5

7 ROSÉ Název se vztahuje pouze na barvu. Pochází z modrých hroznů, tedy odrůd Pinot Noir nebo Pinot Menuir. obr. 6

8 PEHLE, Tobias a Ulrike EHRLACHER. Šumivá vína: šampaňské. 1. vyd. Čestlice: Rebo, 2008, 295 s. Lexikon. ISBN 978-80-255-0048-4. Použitá literatura

9 obr. 1:Novinky.cz [online]. 2011 [cit. 2013-06-14]. Dostupné z: http://www.novinky.cz/ekonomika/254878-sampanske-krizi-nepocitilo-odbyt-roste.htmlhttp://www.novinky.cz/ekonomika/254878-sampanske-krizi-nepocitilo-odbyt-roste.html obr. 2:Cravedfw [online]. 2012 [cit. 2013-06-14]. Dostupné z:http://cravedfw.com/tag/h-goutorbe-prestige-cuvee-brut-nv/http://cravedfw.com/tag/h-goutorbe-prestige-cuvee-brut-nv/ obr. 3:Critic Scores and Price History [online]. 2013 [cit. 2013-06-14]. Dostupné z: http://www.wine-searcher.com/wine-166816-0000-g-h-mumm-grand-cru-champagne- francehttp://www.wine-searcher.com/wine-166816-0000-g-h-mumm-grand-cru-champagne- france obr. 4:Wi-Not [online]. 2010 [cit. 2013-06-14]. Dostupné z: http://wi-not.biz/2010/01/champagne-pol-roger-tasting-in-delhi/http://wi-not.biz/2010/01/champagne-pol-roger-tasting-in-delhi/ obr. 5:Critic Scores and Price History [online]. 2013 [cit. 2013-06-14]. Dostupné z: http://wi-not.biz/2010/01/champagne-pol-roger-tasting-in-delhi/http://wi-not.biz/2010/01/champagne-pol-roger-tasting-in-delhi/ obr. 6:The Delicious Life [online]. 2011 [cit. 2013-06-14]. Dostupné z: http://www.thedeliciouslife.com/wolfgang-puck-hotel-bel-air-restaurant/http://www.thedeliciouslife.com/wolfgang-puck-hotel-bel-air-restaurant/ Citace zdrojů


Stáhnout ppt "ZNAČENÍ ŠAMPAŇSKÉHO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Pavlína Šmachová. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná."

Podobné prezentace


Reklamy Google