Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Patronus 14/06 Severus Snape od Veni. Rozhovor s Hagridem 1. V kolik hodin chodíte spát? přes týden kolem 00:00 o víkendu jak kdy 2. Jaký je váš oblíbený.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Patronus 14/06 Severus Snape od Veni. Rozhovor s Hagridem 1. V kolik hodin chodíte spát? přes týden kolem 00:00 o víkendu jak kdy 2. Jaký je váš oblíbený."— Transkript prezentace:

1 Patronus 14/06 Severus Snape od Veni

2 Rozhovor s Hagridem 1. V kolik hodin chodíte spát? přes týden kolem 00:00 o víkendu jak kdy 2. Jaký je váš oblíbený tvor? Drak Upír 3. Jakého profesora z knih máte nejraději? R.J. Lupin 4. Co rád snídáte? koláče, buchty,

3 Ředitel se rozhodl – Akce zůstanou! Ano přesně tak, je možné, že akce Celebritypary a Rickmancon přetrvají. Při jedné příležitosti dokonce ředitel školy uvedl „Miluji tradice a pak také tohle nejsou školní akce. Ještě naposledy se pokusím žákům vysvětlit jak se mají chovat, a třeba to konečně pochopí. Jsou tu totiž i tací, kteří se chovají tak jak mají. Nechci nikoho trestat za činny svých kolegů.“ Imladril Tindomion doplnil, že chystá jednu akci navíc, která se zaměří na libovolné filmy. Hned na první z nich by se měl objevit v roli Nea nebo Serafa z Matrixu. Kdy se první z těchto akcí uskuteční, ale král neprozradil.

4 Znáte významy jejich jmen? U některých se sice můžeme jen dohadovat, ale i tak je to fascinující téma, přináším jména z Pána prstenů. Arwen – Večerní dívka, Večernice Undomiel – Dcera Undomë, Večernice Undomë – Elfské označení pro krásnou dobu před rozedněním Elrond – Velká věž elfů (El(da)r(ion)ond (Vynechávání je pro elfí jazyk normální) (Eladrion = Elfí, Elfů, doslova: syn elfů, Ond = Velká věž) Celeborn – Stříbrný král Galadriel – Dcera lesa, Dcera stromů(u),(Odvozuji od Galadrhim – Stromový lid, ovšem podle Gil-galad, to může být i jak.

5 Z elfí řeči také vychází: Imladril – Oheň Imladris Imladris – Roklinka Imlad – Rokle Tindomion – Syn tindomë (Někdy nazývaný Arantindomion – doslovně Král tindomë, ale často překládáno jako Král šer a stínů) Tindomë – výraz pro krásnou dobu před rozedněním Atanamiriel – (Nazývaná také Jasmine) – Dcera klenotu lidí „Klenot lidí v ženském rodě“ Miriel – (Zvána také Fulmina nebo Galadriel) – Drcera klenotu „Klenot v ženském rodě“

6 Elfká jména získali i osobnosti v našich klubech: Atanamir – Klenot lidí (též Alan Sličný) Tindomerel – Slavík (Andrea) Quendu – Elf (Též Silmaril – Záře čistého světla – David F.) TBC :o) Elrond

7 Galadriel: Neničte Patrona! Já se vážně snažím, ale mimo zákládající jediná Galadriel se vyjádřila, že si Patrona ráda čte. Tím to Paní děkuji za podporu a vám ostatním nezakládajícím bych vám rád pověděl, že když vás Patron nebaví a rádi bych jste tam měli něco jiného, musíte mi říct co nebo mi to poslat. Všem, kdo se vyjádřili nebo nějak materiálně pomáhají, děkuji.

8 By R. J. L. Smutně a zbytečně opakuji, že do Patrona může přispívat každý, tak prosím jestli něco máte, prosím pošlete mi to.Díky. d.velisek@seznam.cz


Stáhnout ppt "Patronus 14/06 Severus Snape od Veni. Rozhovor s Hagridem 1. V kolik hodin chodíte spát? přes týden kolem 00:00 o víkendu jak kdy 2. Jaký je váš oblíbený."

Podobné prezentace


Reklamy Google