Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Declension Practice Insert the words in parentheses into the following sentences, using the correct case. Vzor: Ten antikvariát musí být kdesi na hlavním.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Declension Practice Insert the words in parentheses into the following sentences, using the correct case. Vzor: Ten antikvariát musí být kdesi na hlavním."— Transkript prezentace:

1 Declension Practice Insert the words in parentheses into the following sentences, using the correct case. Vzor: Ten antikvariát musí být kdesi na hlavním (náměstí). Ten antikvariát musí být kdesi na hlavním náměstí.

2 Declension Practice 1. Honza se celý den dívá na (televize).

3 Declension Practice 1. Honza se celý den dívá na televizi. 2. Profesoři ze všech (země) přijedou na konferenci.

4 Declension Practice 1. Honza se celý den dívá na televizi. 2. Profesoři ze všech zemí přijedou na konferenci. 3. Národní muzeum je na Václavském (náměstí).

5 Declension Practice 1. Honza se celý den dívá na televizi. 2. Profesoři ze všech zemí přijedou na konferenci. 3. Národní muzeum je na Václavském náměstí. 4. Lingvistika je věda o (řeč).

6 Declension Practice 4. Lingvistika je věda o řeči. 5. Po válce president dal všem (hrdina) medaile.

7 Declension Practice 4. Lingvistika je věda o řeči. 5. Po válce president dal všem hrdinům medaile. 6. Ten autor poslal svůj rukopis všem (nakladatelství).

8 Declension Practice 4. Lingvistika je věda o řeči. 5. Po válce president dal všem hrdinům medaile. 6. Ten autor poslal svůj rukopis všem nakladatelstvím. 7. Řekla jsem (průvodce), že jedu do Českých Budějovic a on mi pomohl s (věci).

9 Declension Practice 7. Řekla jsem průvodci, že jedu do Českých Budějovic a on mi pomohl s věcmi. 8. Kolik států je v naší (země)?

10 Declension Practice 7. Řekla jsem průvodci, že jedu do Českých Budějovic a on mi pomohl s věcmi. 8. Kolik států je v naší zemi? 9. Ještě máte málo (příležitost) mluvit česky.

11 Declension Practice 7. Řekla jsem průvodci, že jedu do Českých Budějovic a on mi pomohl s věcmi. 8. Kolik států je v naší zemi? 9. Ještě máte málo příležitosti mluvit česky. 10. Podle jeho (teorie), Inkové přiletěli z jiné planety.

12 Declension Practice 7. Řekla jsem průvodci, že jedu do Českých Budějovic a on mi pomohl s věcmi. 8. Kolik států je v naší zemi? 9. Ještě máte málo příležitosti mluvit česky. 10. Podle jeho teorie, Inkové přiletěli z jiné planety. 11. Znáte už všechny informace ve všech (lekce)?

13 Declension Practice 11. Znáte už všechny informace ve všech lekcích? 12. Často se vypravují vtipy o (komunista).

14 Declension Practice 11. Znáte už všechny informace ve všech lekcích? 12. Často se vypravují vtipy o komunistovi.


Stáhnout ppt "Declension Practice Insert the words in parentheses into the following sentences, using the correct case. Vzor: Ten antikvariát musí být kdesi na hlavním."

Podobné prezentace


Reklamy Google