Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Otázky: Asking Questions Ask the questions answered by the underlined words in the following sentences. Vzor: Zavolám vám zítra. Kdy mi zavoláte? *Taken.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Otázky: Asking Questions Ask the questions answered by the underlined words in the following sentences. Vzor: Zavolám vám zítra. Kdy mi zavoláte? *Taken."— Transkript prezentace:

1 Otázky: Asking Questions Ask the questions answered by the underlined words in the following sentences. Vzor: Zavolám vám zítra. Kdy mi zavoláte? *Taken from Lesson 5, pg. 64, ex. 7 of Contemporary Czech by Michael Heim.

2 Otázky 1. Učí nás české literatuře.

3 Otázky 1.Učí nás české literatuře. Čemu vás učí? 2. Učí české literatuře nás.

4 Otázky 1.Učí nás české literatuře Čemu vás učí? 2. Učí české literatuře nás. Koho učí české literatuře? 3. Už umí dobře vyslovovat „ř“.

5 Otázky 1.Učí nás české literatuře. Čemu vás učí? 2. Učí české literatuře nás. Koho učí české literatuře? 3. Už umí dobře vyslovovat „ř“. Co už umí dobře vyslovovat? 4. Večer jsme si vyprávěli staré anekdoty.

6 Otázky 4. Večer jsme si vyprávěli staré anekdoty. Jaké anekdoty jste si vyprávěli večer? 5. Budeme muset cvičit s nimi.

7 Otázky 4. Večer jsme si vyprávěli staré anekdoty. Jaké anekdoty jste si vyprávěli večer? 5. Budeme muset cvičit s nimi. S kým budete muset cvičit? 6. Zabývám se tímhle oborem.

8 Otázky 4. Večer jsme si vyprávěli staré anekdoty. Jaké anekdoty jste si vyprávěli večer? 5. Budeme muset cvičit s nimi. S kým budete muset cvičit? 6. Zabývám se tímhle oborem. Jakým oborem se zabýváte? 7. Po hodině jsme mluvili o hudbě.

9 Otázky 7. Po hodině jsme mluvili o hudbě. O čem jste mluvili po hodině? 8. Jmenuji se Jaroslav Němec.

10 Otázky 7. Po hodině jsme mluvili o hudbě. O čem jste mluvili po hodině? 8. Jmenuji se Jaroslav Němec. Jak se jmenujete? 9. Zajímám se o Dobrovského a o Jungmanna.

11 Otázky 7. Po hodině jsme mluvili o hudbě. O čem jste mluvili po hodině? 8. Jmenuji se Jaroslav Němec. Jak se jmenujete? 9. Zajímám se o Dobrovského a o Jungmanna. O koho se zajímáte? 10. Myslím na otce.

12 Otázky 10. Myslím na otce. Na koho myslíte?


Stáhnout ppt "Otázky: Asking Questions Ask the questions answered by the underlined words in the following sentences. Vzor: Zavolám vám zítra. Kdy mi zavoláte? *Taken."

Podobné prezentace


Reklamy Google