Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dejte slova do věty II Put the words between slash marks into the appropriate case. Vzor: Se /sestra/ je vždycky problém. Se sestrou je vždycky problém.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dejte slova do věty II Put the words between slash marks into the appropriate case. Vzor: Se /sestra/ je vždycky problém. Se sestrou je vždycky problém."— Transkript prezentace:

1 Dejte slova do věty II Put the words between slash marks into the appropriate case. Vzor: Se /sestra/ je vždycky problém. Se sestrou je vždycky problém.

2 Dejte slova do věty II 1./Pan profesor/! Kolik /student/ máte na hodině češtiny?

3 Dejte slova do věty II 1. /Pan profesor/! Kolik /student/ máte na hodině češtiny? Pane profesore! Kolik studentů máte na hodině češtiny? 2. Na /úloha/ jste udělali mnoho /chyba/. Musíte tu úlohu opakovat.

4 Dejte slova do věty II 2. Na /úloha/ jste udělali mnoho /chyba/. Musíte tu úlohu opakovat. Na úloze jste udělali mnoho chyb. Musíte tu úlohu opakovat. 3. Studenti často mají málo /čas/.

5 Dejte slova do věty II 2. Na /úloha/ jste udělali mnoho /chyba/. Musíte tu úlohu opakovat. Na úloze jste uělali mnoho chyb. Musíte tu úlohu opakovat. 3.Studenti často mají málo /čas/. Studenti často mají málo času. 4. Matka rozumí několika /jazyk/.

6 Dejte slova do věty II 4. Matka rozumí několika /jazyk/. Matka rozumí několika jazykům. 5.Ten pokoj je velmi malý. Potřebuji mnoho /místo/.

7 Dejte slova do věty II 4. Matka rozumí několika /jazyk/. Matka rozumí několika jazykům. 5.Ten pokoj je velmi malý. Potřebuji mnoho /místo/. Ten pokoj je velmi malý. Potřebuji mnoho místa. 6. Dnes je horko. Potřebuji trochu /voda/.

8 Dejte slova do věty II 6. Dnes je horko. Potřebuji trochu /voda/. Dnes je horko. Potřebuji trochu vody. 7.Česká Republika je v /střední Evropa/.

9 Dejte slova do věty II 6. Dnes je horko. Potřebuji trochu /voda/. Dnes je horko. Potřebuji trochu vody. 7.Česká Republika je v /střední Evropa/. Česká Republika je v střední Evropě. 8. Proč potřebujete /ta kniha/? Protože studuji /česká literatura/.

10 Dejte slova do věty II 8. Proč potřebujete /ta kniha/? Protože studuji /česká literatura/. Proč potřebujete tu knihu? Protože studuji českou literaturu. 9. Nerozumím /hlavní rozdíly/ mezi /ústavy/ a /univerzity/.

11 Dejte slova do věty II 9. Nerozumím /hlavní rozdíly/ mezi /ústavy/ a /univerzity/. Nerozumím hlavním rozdílům mezi ústavy a univerzitami. 10. Tady jsou knihy pro /cizí studenti/. Jsou o /evropské jazyky/.

12 Dejte slova do věty II 9. Nerozumím /hlavní rozdíly/ mezi /ústavy/ a /univerzity/. Nerozumím hlavním rozdílům mezi ústavy a univerzitami. 10. Tady jsou knihy pro /cizí studenti/. Jsou o /evropské jazyky/. Tady jsou knihy pro cizí studenty. Jsou o evropských jazicích.


Stáhnout ppt "Dejte slova do věty II Put the words between slash marks into the appropriate case. Vzor: Se /sestra/ je vždycky problém. Se sestrou je vždycky problém."

Podobné prezentace


Reklamy Google