Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?"— Transkript prezentace:

1 Song presentations

2 Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?

3 RL9 nová slova

4 -ův a -in viz stránka 145 Otec: otc ův Jindřich: Jidřichův Honza: Honzův Profesor: profesorův Hana: Hanin Matka: mat čin Sestra: sestřin

5 L12 ex8 1. Naše věta je krátká.

6 L12 ex8 1.Naše věta je krátká. Janova věta je kratší. Janina věta je nejkratší. 2. Náš návrh je nový.

7 L12 ex8 1.Naše věta je krátká. Janova věta je kratší. Janina věta je nejkratší. 2. Náš návrh je nový. Janův návrh je novější. Janin návrh je nejnovější. 3. Naši kamarádi přišli pozdě.

8 L12 ex8 3. Naši kamarádi přišli pozdě. Janovi kamarádi přišli později. Janini kamarádi přišli nejpozději. 4. U našeho přítele je příjemně.

9 L12 ex8 3. Naši kamarádi přišli pozdě. Janovi kamarádi přišli později. Janini kamarádi přišli nejpozději. 4. U našeho přítele je příjemně. U Janova přítele je příjemněji. U Janina přítele je nejpříjemněji. 5. Na naše přednášky chodí dobří studenti.

10 L12 ex8 5. Na naše přednášky chodí dobří studenti. Na Janovy přednášky chodí lepší studenti. Na Janiny přednášky chodí nejlepší studenti. 6. S naší skupinou to jde špatně.

11 L12 ex8 5. Na naše přednášky chodí dobří studenti. Na Janovy přednášky chodí lepší studenti. Na Janiny přednášky chodí nejlepší studenti. 6. S naší skupinou to jde špatně. S Janovou skupinou to jde hůře. S Janinou skupinou to jde nejhůře. 7. V naší třídě se mluví správně.

12 L12 ex8 7. V naší třídě se mluví správně. V Janově třídě se mluví správněji. V Janině třídě se mluví nejsprávněji. 8. Naše vlaky jezdí rychle.

13 L12 ex8 7. V naší třídě se mluví správně. V Janově třídě se mluví správněji. V Janině třídě se mluví nejsprávněji. 8. Naše vlaky jezdí rychle. Janovy vlaky jezdí rychleji. Janiny vlaky jezdí nejrychleji. 9. V našich dopisech je málo chyb.

14 L12 ex8 9. V našich dopisech je málo chyb. V Janových dopisech je méně chyb. V Janiných dopisech je nejméně chyb. 10. Z našeho náměstí na vaše je daleko.

15 L12 ex8 9. V našich dopisech je málo chyb. V Janových dopisech je méně chyb. V Janiných dopisech je nejméně chyb. 10. Z našeho náměstí na vaše je daleko. Z Janova náměstí na vaše je déle. Z Janina náměstí na vaše je nejdéle.

16 Extra L12 ex na webové stránce


Stáhnout ppt "Song presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?"

Podobné prezentace


Reklamy Google