Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Napište srovnání Join the following pairs of sentences into one, using a comparative form. Several variants may be possible. Vzor: Miloš může nosit 10.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Napište srovnání Join the following pairs of sentences into one, using a comparative form. Several variants may be possible. Vzor: Miloš může nosit 10."— Transkript prezentace:

1 Napište srovnání Join the following pairs of sentences into one, using a comparative form. Several variants may be possible. Vzor: Miloš může nosit 10 kilogramů a Marek může nosit 15. Marek je silnější než Miloš. Marek může nosit více než Miloš.

2 Napište srovnání 1. Karel přijel v pět hodin a Zdeněk přijel v šest.

3 Napište srovnání 1. Karel přijel v pět hodin a Zdeněk přijel v šest. Zdeněk přijel později než Karel. Karel přijel dříve než Zdeněk. 2. Oldřich má pět sestr a Bedřich má tři sestry.

4 Napište srovnání 2. Oldřich má pět sestr a Bedřich má tři sestry. Oldřich má více sestr než Bedřich. Bedřich má méně sestr než Oldřich. 3. Noviny čteme denně, ale rádio posloucháme jen v sobotu.

5 Napište srovnání 3. Noviny čteme denně, ale rádio posloucháme jen v sobotu. Čteme noviny častěji/více než posloucháme rádio. 4. Kino se nám hodně líbí, ale televize se nám moc nelíbí.

6 Napište srovnání 4. Kino se nám hodně líbí, ale televize se nám moc nelíbí. Kino se nám líbí více než televize. 5. Olga přečte tři knihy za den, ale Milan jen jednu.

7 Napište srovnání 5. Olga přečte tři knihy za den, ale Milan jen jednu. Olga přečte více knih za den než Milan. Milan přečte méně knih za den než Olga. 6. Alena dobře vyslovuje anglicky, ale Martinovi není vůbec rozumět.

8 Napište srovnání 6. Alena dobře vyslovuje anglicky, ale Martinovi není vůbec rozumět. Alena vyslovuje anglicky lépe než Martin. Martin vyslovuje anglicky hůře než Alena. 7. V LA je dvacet stupnů, ale v Praze jen pět.

9 Napište srovnání 7. V LA je dvacet stupnů, ale v Praze jen pět. V LA je tepleji než v Praze. V Praze je chladněji než v LA.


Stáhnout ppt "Napište srovnání Join the following pairs of sentences into one, using a comparative form. Several variants may be possible. Vzor: Miloš může nosit 10."

Podobné prezentace


Reklamy Google