Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr."— Transkript prezentace:

1 Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Charakteristika 1 DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /2 Autor Mgr. Hana Cibulková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-Mn-M/3-MA-2/2 Název DUM Posloupnosti – základní pojmy Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Matematika Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák,17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k zavedení pojmu posloupnosti jako matematické funkce náplň: definice posloupnosti a základních pojmů s ní souvisejících Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Funkce, posloupnost, člen posloupnosti, určení posloupnosti Datum 2. 4. 2013

3 Posloupnosti – základní pojmy Náplň výuky: Definice posloupnosti Zápis posloupnosti Zadání posloupnosti

4 Definice posloupnosti Posloupnost je každá funkce, jejímž definičním oborem je množina N přirozených čísel nebo její část. Hodnoty této funkce jsou reálná čísla.

5 Nekonečná posloupnost – definičním oborem je celá množina přirozených čísel. Konečná posloupnost – definičním oborem je množina prvních n přirozených čísel.

6

7

8

9

10

11 4.Graficky – je zadán její graf Např. :

12 Kontrolní otázky: 1.Co je to posloupnost? Definuj. 2.Jak může být určena posloupnost? 3.Uveď příklad nekonečné a konečné posloupnosti.

13 Seznam obrázků:

14 Seznam použité literatury:


Stáhnout ppt "Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr."

Podobné prezentace


Reklamy Google