Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální."— Transkript prezentace:

1 Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Textový editor, WordPad, Poznámkový blok, Word Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,12 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/únor 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 19 - 21

2 Seznámení s textovými editory. Textové editory Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

3 Co je to textový editor? Textový editor je program pro zpracování textu. Pomocí textového editoru je možné text psát, upravovat, zarovnávat, tisknout, ukládat jej a následně kdykoliv v budoucnosti otevřít a znovu editovat.

4 Textový editor Co by měl umět moderní textový editor?  editovat text (upravovat, ukládat...)  formátovat text (změna písma, barvy, zarovnání textu atd.)  pracovat s virtuální schránkou  nabízet další možnosti a funkce (hromadná korespondence, tvorba tabulek, grafika)  nastavit parametry stránky (formát a orientace papíru, okraje)  tisknout dokument Moderní textový editor by měl umět:

5 Textový editor Znáš nějaké textové editory? Typy textových editorů:  MS Word  Writer  Poznámkový blok  WordPad  Text602

6 Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu


Stáhnout ppt "Anotace Žák se seznámí s textovými editory Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže vysvětlit pojem textový editor a ví jeho funkci Speciální."

Podobné prezentace


Reklamy Google