Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální."— Transkript prezentace:

1 Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova MS Word, Pás karet, Skupiny na kartách Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 6. ročník Celková velikost/Datum 1,30 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/únor 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 19 - 24

2 Spusť aplikaci MS Word 2010 a postupuj dle instrukcí na jednotlivých snímcích. MS Word 2010

3 Microsoft Word – první kroky s aplikací MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

4 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Domů Obsahuje skupiny Schránka, Písmo, Odstavec, Styly a Úpravy. Pomocí této karty lze formátovat text, odstavec, měnit styly a vyhledávat a nahrazovat text. Napiš následující větu a vyzkoušej na ní aplikovat různé příkazy ve skupinách na kartě Domů: Informatika je matematický obor. RADA: Než začneš aplikovat různé příkazy, je nutné, aby jsi daný text označil a to pomocí levého tlačítka myši. Když si nebudeš vědět rady, zeptej se.

5 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Vložení Obsahuje skupiny Stránky, Tabulky, Ilustrace, Odkazy, Záhlaví a zápatí, Text a Symboly. Pomocí této karty můžete vložit do textu objekty, tabulky, rovnice atd. Vyzkoušej si vložit do dokumentu z karty Vložení různé objekty (obrázek, klipart či obrazec) a jednoduchou tabulku.

6 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Rozložení stránky Obsahuje skupiny Motivy, Vzhled stránky, Pozadí stránky, Odstavec a Uspořádat. Pomocí této karty lze nastavit vzhled celého dokumentu (okraje, velikost stránky, pozadí atd.) Vyzkoušej změnit orientaci papíru z výšky na šířku, změň barvu stránky a její velikost z A4 na A5.

7 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Reference Obsahuje skupiny Obsah, Poznámky pod čarou, Citace a bibliografie, Titulky, Rejstřík a Seznam citací. Pomocí této karty lze vložit poznámky pod čarou, vysvětlivky atd.) Vyzkoušej si různé příkazy. Tomuto tématu se budeme věnovat ve vyšším ročníku.

8 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Korespondence Obsahuje skupiny Vytvořit, Spustit hromadnou korespondenci, Zapsat a vložit pole, Náhled výsledků a Dokončit. Ovládání hromadné korespondence. Vyzkoušej si různé příkazy. Tomuto tématu se budeme věnovat ve vyšším ročníku.

9 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Revize Obsahuje skupiny Kontrola pravopisu, Jazyk, Komentář, Sledování, Změny, Porovnat, Zámek a OneNote. Pomocí této karty můžete sledovat změny v dokumentu, kontrolovat pravopis a gramatiku atd. Napiš následující větu (bez čárek a háčků) a vyzkoušej na ní aplikovat příkaz Pravopis a gramatika (ze slovníku vyber vhodná slova k nahrazení). Ostatní příkazy si vysvětlíme ve vyšším ročníku. Deti pracovaly na pocitaci v aplikacci MS Word.

10 MS Word 2010 – pracovní prostředí Karta Zobrazení Obsahuje skupiny Zobrazení dokumentů, Zobrazit, Lupa, Okno a Makra. Pomocí této karty můžete nastavit zobrazení stránky na obrazovce, měřítka, pravítko, mřížky atd. Vyzkoušej si jednotlivé příkazy na kartě Zobrazení. Můžeš si vyzkoušet zobrazit či skrýt pravítko a mřížku, změnit zobrazení dokumentu atd. Po skončení se tě aplikace zeptá, zda máš uložit změny – zde vybereme příkaz Ne.

11 Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu


Stáhnout ppt "Anotace Žák se seznámí s prostředím aplikace MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Orientuje se v prostředí aplikace MS Word Speciální."

Podobné prezentace


Reklamy Google