Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové."— Transkript prezentace:

1 Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové číslování aplikace MS Word Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová slova Spuštění aplikace Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Aktivita / Výklad Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání Základní vzdělávání – 2. stupeň Typická věková skupina 12-15 let / 8. ročník Celková velikost/Datum 1,56 MB – soubor *.ppt (PowerPoint)/červenec 2012 IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 19 - 33

2 Microsoft Word – víceúrovňové číslování MS Word 2010 Pokyny a vysvětlivky: Zápis do sešitu K zamyšlení Praktická část na počítači Videoukázka

3 Víceúrovňové číslování MS Word 2010 – víceúrovňové číslování V předchozí prezentaci bylo zmíněno číslování „jednoduché“. Tento druh seznamu se většinou vytváří při tvorbě obsahu, kde je potřeba oddělit jednotlivé kapitoly a podkapitoly. Editor ale dokáže číslovat i podřazené úrovně – prostřednictvím víceúrovňového číslování. Od verze 2007 se můžeme setkat s názvem víceúrovňový seznam.

4 MS Word 2010 – víceúrovňové číslování Pokud budeme chtít vytvořit víceúrovňový seznam, je dobré si do předu rozmyslet, jak bude vypadat. Zde si buď vybereme z nabídky nebo je tu opět možnost si vytvořit vlastní seznam. Klikneme na kartu Domů, skupina Odstavec a zde vybereme tlačítko Víceúrovňový seznam.

5 MS Word 2010 – víceúrovňové číslování Nyní si vše vyzkoušíme, spusť Internet Explorer a na školním webu www.zsmirova.net v sekci Žáci v podsekci Informace pro žáky si stáhni do své složky soubor „Cvicny_list_EU-19-33.dotx“ a začni pracovat dle pokynů.Cvicny_list_EU-19-33.dotx Při pohybu na další úroveň použijeme funkční tlačítko. Pokud se budeme potřebovat vrátit o úroveň zpět nebo o několik úrovní, použijeme funkční tlačítko.

6 Zdroje Text:  Obecné definice nebo vlastní text autora Obrázky:  Vlastní obrázky autora DUMu Videa:  Vlastní videa autora DUMu


Stáhnout ppt "Anotace Žák se seznámí s víceúrovňovým číslováním v aplikaci MS Word Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže využít funkci víceúrovňové."

Podobné prezentace


Reklamy Google