Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: vložení obrázku, změna motivu, změna pozadí Anotace: Tato prezentace slouží jako úvod do programu PowerPoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný popis základních pojmů programu PowerPoint, kterou by měli žáci znát.

2 P RÁCE SE SNÍMKY (program powerpoint) VY_32_INOVACE_ICT36.04

3 OBSAH vložení obrázku do snímku změna motivu snímku změna pozadí

4 V LOŽENÍ OBRÁZKU DO SNÍMKU Pokud máte obrázek připravený v souboru: Vložit – Obrázek – Ze souboru Otevře se okno, kde si vyberete požadovaný obrázek a stisknete vložit. Obrázek se objeví na snímku, který byl aktivní. Obrázek můžete měnit jeho velikost, přesouvat, otáčet, cokoliv. (funkce Formát obrázku ) Úkolč.1: Do své otevřené prezentace zkuste vložit obrázek, který máte v souboru, případně nějaký výstižný najděte na netu a vložte nebo použijte z výběru KLIPART.

5 Z MĚNA MOTIVU SNÍMKU Pokud chcete zaměnit barevné schéma snímku, použijte kartu Návrh, kde máte spousta jednotlivých motivů. Dále je možné měnit ladění snímků: barvy motivu snímku nebo styly pozadí snímků. Úkol č.2: Nastavte si ve své otevřené prezentaci motiv, který se vám nejvíce líbí. Poté pozměňte barvu a styl pozadí.

6 Z MĚNA POZADÍ Černý text a bílé pozadí je už naprostý přežitek. Pozadí snímku lze upravit tak, že klikneme pravým tlačítkem kamkoliv na snímek a zvolíme položku formát pozadí. Na jednotlivých položkách je možná změna přechodu barev, textury, vzorky, případně vložit do pozadí snímek ze souboru. Pokud poté klikneme na položku použít u všech, bude se tato úprava týkat všech snímků. Úkol č.3: Nastavte si ve své prezentaci spuštěné úvodní snímek na pozadí stříbro, ostatní snímky na jiné libovolné pozadí.

7 D IDAKTICKÉ POZNÁMKY : Tato prezentace slouží jako úvod do programu powerpoint. Slouží jak pro žáky 6. a 7. tříd, ale v rámci opakování také pro žáky 8. a 9 tříd. Jde o stručný popis základních pojmů programu powerpoint, kterou by měli žáci znát. Vytvořila: Mgr. Ilona Sadílková, červen/ 2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint

8 P OUŽITÉ ZDROJE : http://www.gymkrom.cz/kurzy/skripta/SIPVZ_P0 _PowerPoint.pdf Obrázky: http://office.lasakovi.com/power- point/soubor/pred-tvorbou-prezentace-power- point/ http://webvzdelani.olportal.cz/books/PowerPoint% 20XP/html/jak_vlo%C5%BE.htm http://jnp.zive.cz/jak-zmenit-motiv-prezentace


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.04 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google