Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.16 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.16 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.16 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: objekt, klipart, automatický tvar, diagram Anotace: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6., 7., 8. a 9. ročníků pro vytvoření prezentace a vložení různých objektů v programu MS PowerPoint.

2 P RÁCE S OBJEKTY (program PowerPoint) VY_32_INOVACE_ICT36.16

3 C O JE TO OBJEKT ? Kromě textových polí se s objekty setkáme v podobě -obrázků - diagramů -tabulek - grafů atd. Nejčastější je obrázek (klipart, libovolný obrázek, automatické tvary, WordArt)

4 A UTOMATICKÉ TVARY Cesta: a) Vložit – obrazce b) Domů – panel kreslení- obrazce Obsahují: různé čáry, šipky, vývojové diagramy, hvězdy, nápisy, popisky…. V panelu kreslení lze měnit barvy, velikost, měřítko, umístění a další efekty všech obrazců.

5 K LIPART = obyčejný kreslený obrázek. Powerpoint nám poskytuje databázy obrázků, aniž bychom museli vyhledávat složitě obrázek z internetu. Cesta: Vložit – Klipart !!Pozor Klipart nepodléhá autorizačnímu zákonu!! Je jich spousta na internetu, ale i v databázích programů.

6 O BRÁZKY A ÚPRAVA OBRÁZKŮ Cesta: Vložit – obrázek Lze upravovat: barva, kontrast, jas, ořezání, otočení, odraz, stín. Formát obrázku-pravým kliknutím myši

7 W ORDART = ozdobný text, uplatní se tam, kde je třeba zdůraznit nadpisy. Cesta: Vložit – Wordart Objekt WordArt je galerie stylů textu, které je možné přidat do dokumentů systému Office a vytvořit tak ozdobné efekty, například stínovaný nebo zrcadlený (odrážený) text. V aplikaci PowerPoint je také možné převést existující text na objekt WordArt.

8 Ú KOL PRO DNEŠEK : Vytvořte prezentaci, která bude obsahovat 4 slidy v programu Powerpoint. V každém ze slidu bude použit jeden z objektů, o kterém jsme si říkali. 1-užití automatických tvarů 2-užití klipartu 3-užití obrázku z inernetu/souboru 4-užití wordartu Vždy při tvorbě prezentace si zkuste více variant a nechte ten, který se Vám nejvíce líbí.

9 P OUŽITÉ ZDROJE : http://is.muni.cz/th/79261/pedf_b/Bakalarska_prace_powerpoint_a.pd f Obrázky: http://melisko.webnode.sk/news/ms-word-praca-s- grafickymi-objektami1/http://melisko.webnode.sk/news/ms-word-praca-s- grafickymi-objektami1/ http://www.topkvetinarstvi.cz/ruze http://www.osel.cz/index.php?clanek=830 http://jenmodry.blog.cz/0911/modre-ruze Didaktické poznámky: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro vytvoření prezentace a vložení různých objektů v programu MS Powerpoint. Vypracovala: Mgr. Ilona Sadílková, červen/2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.16 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google