Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.15 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.15 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.15 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: text, obrázek, klipart, automatický tvar, objekt Anotace: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6., 7., 8. a 9. ročníků pro vytvoření prezentace jako jejich díla s využitím základních poznatků programu MS PowerPoint.

2 P OSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE (MS PowerPoint) VY_32_INOVACE_ICT36.15

3 1. KROK : O SNOVA  Určit téma  Velikost prezentace (počet snímků a pořadí snímků)  Pro koho je prezentace určena (věk, dosažené znalosti v daném oboru, který prezentuji)  Tvorba textové části

4 2) T VORBA PREZENTACE : VKLÁDÁNÍ  Texty  Obrázky  Kliparty  Automatické tvary  popisky  Atd…

5 3) D OLADĚNÍ PREZENTACE  Dotvoření animace (grafické efekty objektů)  Časování efektů  Rozvržení snímků dle posloupnosti  Automatické spuštění jednotlivých objektů resp. snímků

6 4) T IPY NA ZÁVĚR  Snímek je dobré dotvořit i s efekty a obrázky najednou (ihned si uvědomíte, co při spuštění prezentace budete povídat)  Nezapomínejte heslo: „ Méně je někdy více“ (přemíra animací, grafických efektů působí rušivě)

7 P OUŽITÉ ZDROJE : http://is.muni.cz/th/79261/pedf_b/Bakalarska_prace_pow erpoint_a.pdf Didaktické poznámky: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro vytvoření prezentace jako jejich díla ze základních poznatků programu MS Powerpoint. Vypracovala: Mgr. Ilona Sadílková, červen/2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.15 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google