Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo."— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1826 Klíčová slova: obsah, animace, poznámky Anotace: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7., 8. a 9. ročníků pro vytvoření prezentace jako jejich díla ze základních poznatků programu MS PowerPoint.

2 V AŠE P REZENTACE (program PowerPoint) VY_32_INOVACE_ICT36.10

3 Ú KOLOVÁ PREZENTACE : Úkol č.1: Otevřít program. Promyšlení obsahu. Úkol č.2: Vytvoření obsahu práce. Úkol č.3: Vkládání textu, obrázků atd. Úkol č.4: Vytvoření animace. Úkol č.5: Vytvoření poznámek.

4 Ú KOL Č.1: PROMYŠLENÍ OBSAHU PRÁCE Zadání: Vaším dnešním úkolem je vytvořit prezentaci na jakékoliv téma. Návrhy: Škola, můj idol, krásy města, nejkrásnější výlet, můj koníček, moje oblíbená skupina, ….. Zkuste vytvořit vlastními silami prezentaci na toto téma. Otevřete program MS Powerpoint. Promyslete si obsah prezentace, co prezentací chcete říct a o čem chcete informovat. Pro každého je důležité něco jiného.

5 Ú KOL Č.2: VYTVOŘENÍ OBSAHU PRÁCE 1) Vyberte si v návrhu snímků, ten který se vám líbí a s kterým budete i dle rozvrhu snímků spokojeni. 2) Vytvořte titulní první stránku-nejdůležitější v prezentaci. Prvním slidem musíte okamžitě zaujmout všechny posluchače. Musí se dozvědět, o čem bude prezentace, kdo ji vypracoval a komu prezentace slouží (pro koho byla vypracována). 3) Hned po prvním slidu vytvořte druhý- obsah prezentace= shrnutí.

6 Ú KOL Č.3: V KLÁDÁNÍ TEXTŮ A OBRÁZKŮ Promyslete si, který slide se bude týkat čeho. Rozumně nakládejte s texty i obrázky. „Pamatujte: méně je někdy více“ Text by měl být spíše napsán v bodech. Obrázky by měly být v dostatečném měřítku (nerozmazaný). Vždy když obrázek najdeš na netu, okamžitě si zkopíruj adresu, z kterého zdroje to je. (vložit pod obrázek nebo na předposlední slide do použitých zdrojů)

7 Ú KOL Č.4 Na závěr si dotvořte prezentaci pomocí efektů= animací. Promyslete si, slide po slidu, jak budete přednášet, kolik Vám zabere času jednotlivé odstavce nebo třeba jednotlivý obrázek, fotka nebo textové pole. Poté vytvořte animaci spolu s načasováním. Opět platí pravidlo: „Méně je někdy více“

8 Ú KOL Č.5 Posledním úkolem bude vytvořit si poznámky pod prezentací ke každému slidu. Nyní nejdůležitější okamžik každé prezentace a tím je samotná přednáška spolu s Vaším vytvořeným dílem. Vzhůru do toho!

9 P OUŽITÉ ZDROJE : http://is.muni.cz/th/79261/pedf_b/Bakalarska_prace_powerp oint_a.pdf Didaktické poznámky: Tato prezentace slouží jako vodítko nebo průvodce pro žáky 6.,7.,8. a 9. ročníků pro vytvoření prezentace jako jejich díla ze základních poznatků programu MS Powerpoint. Vypracovala: Mgr. Ilona Sadílková, červen/2012 Informační a komunikační technologie, seminář z INF, MS Powerpoint


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo."

Podobné prezentace


Reklamy Google