Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Podmět Najdi podmět. Starší lidé říkají, že bývaly jiné zvyky. Dnes chodí hoši i dívky do společné třídy. Alena, Bětka a Dana jsou nejlepší kamarádky.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Podmět Najdi podmět. Starší lidé říkají, že bývaly jiné zvyky. Dnes chodí hoši i dívky do společné třídy. Alena, Bětka a Dana jsou nejlepší kamarádky."— Transkript prezentace:

1

2 Podmět Najdi podmět. Starší lidé říkají, že bývaly jiné zvyky. Dnes chodí hoši i dívky do společné třídy. Alena, Bětka a Dana jsou nejlepší kamarádky. Každé pondělí spolu chodí do sportovní gymnastiky. Kluci pokoušejí děvčata.

3 Podmět Máme: 1) Holý – Po/H 3) Několikanásobný – Po/Něk 4) Nevyjádřený 2) Rozvitý – Po/R

4 Lidé se shromáždili na náměstí. ________________ Čekali, až pojedou autobusy. __________________ Celé stádo se rozprchlo a zbyl po něm jen zvířecí pach. ____________________________________ Na dětském hřišti si hrají malé děti. ____________ U nedalekého lesíka se pásly srny. ______________ Velké plápolající ohně zářily v temné noci._________ Jana, Pavla a Alena šly do kina. ________________

5 Použitá literatura – ALTER – učebnice ČJ pro 5.ročník


Stáhnout ppt "Podmět Najdi podmět. Starší lidé říkají, že bývaly jiné zvyky. Dnes chodí hoši i dívky do společné třídy. Alena, Bětka a Dana jsou nejlepší kamarádky."

Podobné prezentace


Reklamy Google