Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne 15.3.2012 ICT2/1/3/3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne 15.3.2012 ICT2/1/3/3."— Transkript prezentace:

1 Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne 15.3.2012 ICT2/1/3/3

2 Malovaná abeceda  Budeme pracovat v programu Word – textový editor. Kde si vytvoříme tabulku se dvěma sloupci a pěti řádky.  Do každého políčka budeme vkládat abecední písmeno + obrázek. (obrázek vlastní, nebo vložením z klipartu)

3 PRACOVNÍ POSTUP:  Spustíme si program Word – textový dokument.  Na stránku vložíme tabulku – 2 sloupce – 5 řádků.  Domluvíme se, která písmena budeme ilustrovat. (musí být celá abeceda).  Do každého políčka v tabulce napíšeme písmeno, změníme velikost - Times New Roma na 72.  Pokud budeš malovat svůj obrázek, v programu malování – namaluj obrázek, který se hodí k danému písmenu a vymaluj ho.

4 PRACOVNÍ POSTUP:  Vkládání obrázku - otevřením klipartu si zvolíme vhodný obrázek a vložíme do připravené tabulky.  Nezapomeneme upravit velikost obrázku. Nemůže být malý ani moc velký.  Písmena s obrázkem postupně ukládejte do své složky.  Hotovou malovanou abecedu vytiskneme.

5 Ukázka: K Zdroje čerpány z Klipartu.

6 ÚKOLY: 1)Otevři si textový editor – Word. 2)Vytvoř si tabulku se dvěma sloupci a pěti řádky. 3)Úkolem máš do levého políčka vložit písmenko z abecedy a do pravého políčka obrázek z klipartu nebo si namaluj vlastní. 4)Nezapomeň všechno uložit.


Stáhnout ppt "Malovaná abeceda Vypracovala: Mgr. Hana Toflová, dne 15.3.2012 ICT2/1/3/3."

Podobné prezentace


Reklamy Google