Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Sinice jsou Sinice jsou velice jednoduché prokaryotické organismy - s jistým zjednodušením je možno říci, že se jedná o gramnegativní bakterie s chlorofylem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Sinice jsou Sinice jsou velice jednoduché prokaryotické organismy - s jistým zjednodušením je možno říci, že se jedná o gramnegativní bakterie s chlorofylem."— Transkript prezentace:

1 Sinice jsou Sinice jsou velice jednoduché prokaryotické organismy - s jistým zjednodušením je možno říci, že se jedná o gramnegativní bakterie s chlorofylem a a několika dalšími barvivy (tzv. fykobiliny).

2 Takto sinice vypadají pod mikroskopem:

3 Takto sinice vidíme v přírodě očima:

4 Koupání ve vodě se sinicemi může mít tyto zdravotní následky:
Sinice obsahují látky, které způsobují alergie. U koupajícího se člověka, podle toho, jak je citlivý a jak dlouho ve vodě pobývá, se mohou objevit : - vyrážky - zarudlé oči - rýma Sinice také mohou produkovat různé toxiny (jedovaté látky). Podle toho, kolik a jakých toxinů se do těla dostane, se liší i projevy: - lehké akutní otravy - přes bolesti hlavy -

5 Takto pouhým okem rozlišíme, jestli voda, ve které se chci vykoupat, obsahuje zdraví škodlivé sinice nebo neškodné jednobuněčné řasy:

6 Nezdravé přemnožení sinic podporuje:

7 Proti jejich přemnožení lze bojovat takto:

8 Informace zaměřené na sinice najdeme na těchto www stránkách
a) Obecné informace b) Informace z našeho kraje:


Stáhnout ppt "Sinice jsou Sinice jsou velice jednoduché prokaryotické organismy - s jistým zjednodušením je možno říci, že se jedná o gramnegativní bakterie s chlorofylem."

Podobné prezentace


Reklamy Google