Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace
Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP VK Mírný pás

2 Mírný pás Rozkládá se na obou polokoulích, mezi subtropickým a polárním pásem. Střídají se zde 4 roční období –jaro- léto – podzim –zima Rostliny a živočichové jsou přizpůsobeny roční době. Podnebí se mění podle vzdálenosti a délky od moře: dělíme je: 1/ vnitrozemské = kontinentální 2/ přímořské = oceánské 3/ podnebí proměnlivé – často se střídá po dnech (sem patří i ČR)

3 Rostlinná společenstva mírného pásu
1. jehličnaté lesy - tajga /

4 2. Smíšené a listnaté /

5 Volně žijící zvířata mírného pásu
/ savci/ptaci/

6 Mírný pás Stepi (prérie, pampy) - Jsou to oblasti travnatých plání
Severní Amerika = prérie Jižní Amerika a Střední Argentina = pampy - V této oblasti jsou velmi horká a suchá léta a velice studené zimy. - Některé části stepí člověk zavlažuje a mění v úrodná pole.

7 Žijí zde větší savci: bizon Divoký osel antilopy


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory 1.4 - Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google