Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Šablona číslo: III/2 Název: Anglický jazyk - 4. ročník, RODINA Anotace: Sada obsahuje prezentaci, kterou lze využít k seznámení se slovní zásobou rodina, je možné ji použít k výuce tohoto okruhu a následnému procvičení. Autor: Jitka Horká Datum:13.9.2011 Jazyk: angličtina, čeština Ročník:IV. Předmět: Anglický jazyk Očekávaný výstup: Žáci se seznámí s názvy členů rodiny, osvojí si jednotlivá slovíčka. Klíčová slova: family Druh učebního materiálu: Prezentace PowerPoint Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

2

3 Základní slovíčka – nácvik výslovnosti: mum [m ʌ m] – maminka dad [dæd] – tatínek baby [ ˈ be ɪ b ɪ ] – mimino sister [ ˈ s ɪ st ə ] – sestra brother [ ˈ br ʌ ð ə ] – bratr grandma [ ˈ græn ˌ m ɑː ] – babička grandpa [ ˈ græn ˌ p ɑː ] – dědeček Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

4  Uvědomit si osobní zájmeno u názvu člena rodiny:  Přiraď slovíčka: mum, dad, grandma, baby, sister, grandpa, brother HESHE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

5 Pozor na slovíčko BABY - - může být HE i SHE!!! HESHE DadMum BrotherSister grandpaGrandma Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

6 Číslo jednotné – ptáme se na jednu osobu či věc Who is this? - Kdo je to? Odpovídáme: It is ….(mum, dad,..) Číslo množné – ptáme se na více osob nebo věcí Who are these? – Kdo jsou tito ? Odpovídáme: They are …. (mum and dad, …) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

7 Vzor: Who is this? b-----r (brother) – It is brother. Who is this? M-m …………………………… Who are these? D-d and g-----a (he) …………………….. Who is this? B - - y ……………………………. Who are tese? G-----a(she) and b-----r and s----r …………………………………………………………… Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

8 Who is this? Mum, It is mum. Who are these? Dad and grandpa, They are dad and grandpa. Who is this? Baby, It is baby. Who are tese? Grandma and brother and sister, They are grandma, brother and sister. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.

9  zdroj: Galerie Office 2007, školní licence zdroj: Galerie Office 2007, školní licence  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=mum&id=LcS2Ogm6FEI= http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=mum&id=LcS2Ogm6FEI  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=dad&id=vc9W5V2abe8=&sugid=- Y40VRbUHxw=&sugword=dud http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=dad&id=vc9W5V2abe8=&sugid=- Y40VRbUHxw=&sugword=dud  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=baby&id=oNo7gVi9s4I= http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=baby&id=oNo7gVi9s4I  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=sister&id=wSlJMK6HPd0= http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=sister&id=wSlJMK6HPd0  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=brother&id=bSpuZJv7LWA= http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=brother&id=bSpuZJv7LWA  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?id=zLs58mphlV0=&q=grandma http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?id=zLs58mphlV0=&q=grandma  http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=grandpa&id=Ta_OeA1uuFM= http://slovnik.seznam.cz/en- cz/word/?q=grandpa&id=Ta_OeA1uuFM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Horká. Dostupné na www.zsmilovice.cz, OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.


Stáhnout ppt "Základní škola a mateřská škola T. G. Masaryka Milovice, Školská 112, 28923 Milovice projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST."

Podobné prezentace


Reklamy Google