Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení."— Transkript prezentace:

1 Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení dvou prostorů. Dělíme na vnitřní a vchodové. Dveře musí poskytovat ochranu proti působení vnějších vlivů, zajišťovat bezpečnost někdy i osvětlení případně větrání.

2 Podle počtu křídel – jednokřídlové, dvoukřídlové a vícekřídlové.
Podle směru otevírání – pravé, levé. Podle způsobu otevírání – otočné, kývavé, posuvné, skládací a zvláštní. Podle konstrukce – hladké, rámové, sbíjené, svlakové a laťové.

3 Dveřní křídla hladká Obvodový rám s vložkami pro závěsy a zámek. Středovou výplň většinou tvoří papírová voština. Dveřní křídlo je opláštěné oboustranně lisovanou dřevovláknitou deskou s povrchovou úpravou (NH nebo fólie, dýha) nebo bez v provedení plné, 1/3 nebo 2/3 sklo.

4 Dveřní křídla rámová Vyrobeny ze svislých a vodorovných vlysů. Svislé vlysy opatřeny dlaby nebo otvory pro kolíky, vodorovné vlysy čepy nebo osazenými kolíky. Rámová konstrukce různě členěna a doplněna výplněmi z překližky, spárovkami, povrchově upravenými tvarovanými dílci nebo sklem. Konstrukce dveřních křídel vchodových se od vnitřních liší použitím vodovzdorných lepidel a povrch je opatřen nátěry odolnými proti působení povětrnostních vlivů.

5

6

7


Stáhnout ppt "Výroba dveří Dveře se skládají z nosné nebo vodící zárubně a otočného nebo posuvného dveřního křídla. Hlavní funkcí dveří je komunikační a vizuální propojení."

Podobné prezentace


Reklamy Google